Els locals del barri vell de Bagà es tornaran a omplir de vida per tercer any dins la Ruta dels Obradors de la mà d'artesans que faran demostraciosn dels seus oficis. Avui, en un comunicat, fonts de l'Ajuntament de Bagà han explicat que «es tracta d´una iniciativa per potenciar el nucli antic de la vila, el seu passat medieval i les seves associacions aprofitant les vacances de Setmana Santa».

Els actes començaran el dissabte 28 de març on hi haurà la 13 ª fira del col·leccionisme i trobada d´intercanvi de plaques de Cava a la Plaça del Raval. Les activitats del certamen continuaran el divendres dia 3 d´abril amb el 15 è campionat de botifarra al Local de la Penya Blaugrana. Fots d el'Ajuntament de Bagà han explicat que «el plat fort, però serà el dissabte dia 4 d´Abril on un any més els locals buits del seu casc antic tornaran a obrir les seves portes per mostrar al visitant els diferents oficis que hi havia hagut a la vila des de temps immemorials. Terrissaires, ebenistes, ceramistes, forjadors, fusters, orfebres i molts altres ompliran els baixos de les cases del Casc Antic de Bagà i ens obriran les seves portes tal i com hauria sigut abans. La ruta començarà a les 10:00 i acabarà a les 19:00 hores amb una parada de 14 a 16 per dinar».

L´Oficina de turisme de Bagà «oferirà rutes guiades gratuïtes per tot l´itinerari que s´iniciarà a la Plaça de Catalunya on hi haurà el punt de trobada i recorrerà els carrers de la verdura, Sobirà, Palau, carrer de la Fruita, Plaça Galceran de Pinós per tornar a acabar al punt de trobada». Com els altres anys, durant tot el dia hi haurà un recapte d´aliments a la Plaça de Catalunya, concurs de pintura ràpida pels carrers del Casc Antic a i a les 15:00 hores; el 15 è campionat de truc al Local de la penya Blaugrana.

Els actes clouran el diumenge dia 5 d´Abril on per tots els carrers de la vila hi haurà la tradicional cantada de caramelles.