Més de 700 infants han pres part en el Concurs de Dibuix dels Castelers de Berga que aquesta entitat va convocar el passat mes de gener. Es tracta del primer concurs de dibuix infantil que té per objectiu que «els més petits escollissin el disseny de la samarreta de la canalla de la colla». Fonts dels Castellers han explicat que «la convocatòria, oberta a tots els alumnes de P5 fins als de 3r de primària de tots els centres educatius del Berguedà i rodalies, ha tingut una gran participació. Un total de 13 escoles i més de 700 infants han presentat les seves propostes.

Sota el lema Canalla Castellera, els participants podien presentar dibuixos amb qualsevol tècnica i estil que s´adaptés al format de la làmina facilitada als centres.

El proper 11 d´abril es coneixerà qui es el guanyador, i per tant, quin és el dibuix que lluirà la canalla a la samarreta d´enguany. El guanyador es farà públic a través de les xarxes socials de la colla i www.castellersdeberga.cat . «A més a més de protagonitzar el disseny de la samarreta amb el seu dibuix, el guanyador rebrà una samarreta per a ell i per a tots els seus companys de classe. I, a la classe on assisteixi el nen/a guanyador/a, se li oferirà un taller de castells». Fonts dels Castellers de Berga han indicat que «estem contents amb l'alta participació i acceptació que ha tingut el concurs, i creiem que és una molt bona manera de fer partícips als infants de la cultura castellera així com donar a conèixer els valors que se´n desprenen»