Segueix-nos a les xarxes socials:

La població musulmana de Berga celebrarà la Festa del Xai aquest dijous

Es tracta d'una de les festivitat més importants juntament amb el ramadà

L'Ajuntament de Berga ha informat que demà dijous 24 de setembre es farà a Berga la Festa del Xai coneguda també com la festa gran o del sacrifici que commemora el dia que Abraham, en prova de devoció, estava a punt de sacrificar el seu fill a Déu i aquest li va enviar un xai perquè li oferís en comptes del fill.

La Festa del Xai se celebra sempre el dotzè mes del calendari lunar i coincideix amb la temporada de pelegrinatge; és a dir, quan els musulmans inicien el camí per arribar a la Meca.

Aquesta festivitat és juntament amb la del final del ramadà, la més important de la cultura islàmica. És un dia de fer les paus, de perdonar les ofenses i de solidaritat amb els necessitats. La festa comença a trenc d´alba amb una pregària ritual a l´oratori que acostuma a ser una de les més multitudinàries de tot l´any. Després de la pregària tots els presents es saluden i es desitgen un bon dia els uns als altres. A continuació, comença el procés del sacrifici del xai.

Els sacrificis dels animals es fan a diferents escorxadors de la zona a mans de personal qualificat. Un cop s´han repartit els animals sacrificats, la família es reuneix per celebrar la festa. Enguany, es preveu fer el repartiment dels xais sacrificats a la zona dels 40 Pilans de Berga per tal que la recollida sigui el màxim d´àgil possible.

Fonts de l´Ajuntament de Berga han volgut «felicitar a tota la població musulmana i desitjar-los una molt bona festivitat».

Prem per veure més contingut per a tu