Segueix-nos a les xarxes socials:

Sense Vergonya, de Cercs, posa música al naixement de Jesús

Una quarantena de persones surten a escena amb una versió amb segell propi dels Pastoret

Sense Vergonya, de Cercs, posa música al naixement de JesúsD.P.

El grup Sense Vergonya de Cercs presenta un espectacle de Nadal diferent i fet a mida per als seus membres. L´entitat teatral i musical del municipi de l´alt Berguedà puja a l´escenari amb una proposta poc habitual. Després de fer una primera prova l´any passat, els Sense Vergonya tornen enguany amb més força, amb un guió renovat, amb més personatges i amb músics en directe que acompanyaran les veus dels cantaires.

Es tracta d´una versió particular dels tradicionals Pastorets, però la seva directora i impulsora, Sara Subirana, confessa que «l´espectacle té poc a veure amb els Pastorets que tothom està acostumat a veure». I és que en aquest cas el text i l´escena es combinen amb la música. De fet, assegura, «la música és protagonista i fil conductor pràcticament durant tota l´obra». Els personatges de Garrofa i Pallanga, Satan, Llucifer o fins i tot sant Josep i la Verge Maria apareixen a l´escenari cantant. Narren la història del naixement de Jesús i dels arguments paral·lels que sorgeixen entre els personatges del text tradicional a ritme d´algunes de les més reconegudes cançons del pop-rock català. Per exemple, sonen les melodies de peces d´èxit com el Bon dia d´Els Pets o Llença´t de Lax´n´Busto, però amb una lletra canviada i adaptada al text nadalenc. Com explica la seva directora, l´espectacle està format per una dotzena de cançons. Ella mateixa ha estat l´encarregada de posar lletra a les músiques ja escrites i de fer-ne una adaptació i també d´escriure el text i el guió del conjunt de l´obra teatral.

«Normalment els Sense Vergonya fem muntatges teatrals i també concerts de música coral, però mai havíem tirat endavant un projecte que combinés música i teatre», explica Teresa Musoll, presidenta de l´entitat. «Vam comentar entre nosaltres de fer alguna cosa diferent, com uns Pastorets rock, ho vam dir a la directora, i al final ha sortit això», afegeix.

Després d´haver fet una primera posada en escena l´any passat, tornen amb canvis en el text i en les cançons, nous personatges, més escenes, millores en el decorat i el canvi més destacat, millores tècniques i músics en directe. Segons Subirana, «això donarà més joc i qualitat al muntatge», que es podrà veure el diumenge 13 de desembre al local social de Cercs i el 3 de gener al pavelló d´esports de Sant Jordi. Com l´any passat, a la vintena d´actors del grup s´hi afegeixen una colla de nens del municipi que hi participen fent alguns balls.

Els membres de l´entitat conviden tothom a assistir-hi i agraeixen la feina i dedicació de la seva directora. «És un espectacle diferent que esperem que agradi, la gent pot venir a veure uns Pastorets que segurament no haurà vist mai», finalitza Musoll.

Prem per veure més contingut per a tu