Segueix-nos a les xarxes socials:

Berga homenatja les germanes Camprubí en l'entrega de títols patumaires

Aquest dissabte s'ha fet entrega d'una trentena de distincions a diversos implicats en la festa

Enmig de forts aplaudiments i amb una sala de plens que estava plena a vessar d'amics i familiars, l'Ajuntament de Berga ha fet entrega, aquest dissabte al migdia, dels 23 títols de Patumaire i els 17 títols de Patumaire d'Honor d'enguany, en reconeixement a les persones amb una trajectòria i implicació reconeguda en el desenvolupament de la festa els últims 10 i 25 anys, respectivament.

Les fins a 30 commemoracions van lliurar-se amb la solemnitat habitual, però aquest 2016 podria ser l'últim en què aquest acte - vigent des de 1962 - es fa amb el format actual, donat que el Patronat de la Patum ha expressat ja la voluntat d'estudiar si s'hi fan canvis en el futur. La CUP, a través del seu programa electoral, o ERC, amb una proposta al Patronat de la Patum, han format part del debat l'últim any expressant la necessitat d'eliminar l'acte o bé de fer-hi canvis per aconseguir fer-lo més popular.

La sala de plens de l'Ajuntament ja era plena moments abans de l'entrada protocolària de les autoritats, alcaldessa, regidors i administradors. En l'acte, a banda de la trentena de títols, s'ha homenatjat les germanes Adelina i Maria Rosa Camprubí, perruqueres de les comparses, que han pentinat gegants, àngels i nans vells durant les últimes quatre dècades.

Així mateix, el consistori també ha entregat un reconeixement honorífic a Ràdio Puig-reig, per la seva tasca a favor de la festa i per ser la primera emissora que la va difondre en directe, una tasca que ha tingut continuïtat des de fa 35 anys; i a Televisió del Berguedà per difondre la festa els últims 25 anys. I es van donar els premis al guanyador del concurs de cartells d'enguany, Albert Escànez, i a l'accèssit, Albert Sant, així com a l'autor del programa, Ramon Felipó.

Per cloure l'acte, l'alcaldessa Montse Venturós ha agraït la tasca de totes les persones que treballen «per mantenir viva» la celebració.

Prem per veure més contingut per a tu