Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ascensor de Gironella s'emporta el Premi Catalunya Construcció 2016

El projecte de connexió amb el barri vell segueix la seva singladura de reconeixements

L'ascensor de Gironella s'emporta el Premi Catalunya Construcció 2016ARXIU PARTICULAR

L'ascensor de Gironella segueix el seu camí d'èxits en diferents concurs d'arquitectura. El darrer reconeixement que ha obtingut és el Premi Catalunya Construcció 2016 en la categoria d´Intervenció en edificació existent.

Els Premis Catalunya Construcció 2016 es van lliurar adijous 30 de juny, en el marc de la Nit de la Construcció del Col·legi d´Aparelladors de Barcelona. A l´acte hi van assistit més de 500 persones, professionals i empresaris del sector de la construcció. El lliurament va ser presidit per Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i Jordi Gosalves, president del Col·legi d´Aparelladors de Barcelona (CAATEEB). A la tretzena edició d'aquest guardons s'hi havien presentat 112 candidatures. L'obra de Gironella havia estat seleccionada com una de les 19 finalistes.

El jurat ha premiat l´obra de Carles Enrich, l'arquitecte autor del projecte, direcció i també coordinació de seguretat de l'obra per a l´empresa Construccions Solà-Cardona, i ha valorat positivament «el profund respecte per l´entorn existent».

L'obra inaugurada per la festa major de Gironelal del 2015, connecta el centre amb el barri vell. L'ascensor està fet amb acer, totxo i vidre, per respectar els elements patrimonials i se separa de les restes de la muralla del castell.

Guanyadors del certamen

Durant la Nit de la Construcció també es van premiar l´edifici d´oficines per a la seu corporativa d´Endress + Hauser a Sant Cugat del Vallès, en la categoria de Direcció d´execució de l´obra; el Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en la de Direcció integrada de projecte; la Casa 1014 a Granollers, en la d´Innovació en la construcció; i l´edifici de l´antiga seu de l´ONCE al carrer Calabria de Barcelona, en la de Coordinació de seguretat i salut.

Prem per veure més contingut per a tu