Segueix-nos a les xarxes socials:

La Mare de Déu de Queralt arriba a Avià i és rebuda pels veïns

La imatge inicia la passejada per la comarca amb motiu de la celebració del centenari de la seva coronació

La Mare de Déu de Queralt visita Avià

12

Després de la multitudinària benvinguda que els berguedans van fer a la Mare de Déu de Queralt dissabte passat a Berga, que va arribar a la ciutat per celebrar el centenari de la seva coronació, ahir la imatge va iniciar la passejada que farà pel Berguedà fins al proper 8 de setembre, quan retornarà al santuari. Avià va ser el primer municipi de rebre-la i els seus veïns li van donar la benvinguda el darrer dia de festa major.

A les 11 del matí la pick-up, ahir de color gris, de Queralt 2016 arribava a l'entrada d'Avià. Desenes de veïns, els gegants del municipi i una banda de joves músics ja l'esperaven per donar-li la benvinguda entre aplaudiments. La comitiva, encapçalada pels gegants i seguida per la formació musical, va començar la desfilada per l'avinguda de Pau Casals. El vehicle de la marededéu seguia al darrere escortat pels capitans de la festa i per tots els veïns que van sumar-se al seguici.

A la plaça del Padró van descarregar la imatge, que va ser rebuda per l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, el rector Ramon Viladés i el mossèn de Queralt, l'avianès Ramon Barniol, que ahir va viure un dia especial. L'alcaldessa va fer una ofrena floral i va dirigir-se al públic assistent assegurant que "els avianesos han tingut sempre una relació directa amb Queralt". En aquest sentit, va destacar que tant la marededéu com el santuari i el seu entorn natural són un referent per al municipi. Tres veïnes d'Avià amb el nom de Queralt van fer una ofrena per recordar "les nostres avantpassades, que pujaven a Queralt a peu i aprofitaven el camí per collir flors i fer un ram que portaven a la Verge", va recordar Canal. A continuació, la coral d'Avià i els músics van interpretar la sardana Les Aromes de Queralt. El darrer tram de la passejada, fins arribar a l'església parroquial de Sant Martí d'Avià, la imatge va ser portada per diversos veïns.

Un cop al temple, que va quedar ple de gom a gom, va celebrar-se la missa solemne presidida per mossèn Viladés i en la qual es va interpretar l'Himne de la Coronació. La marededéu va ser al municipi fins a les 6 de la tarda, quan la comitiva va sortir en direcció a Cal Rosal. A la seva arribada de nou a Berga va iniciar el recorregut per la ciutat, on ahir tocava el tram de la serra de Casampons. Avui dimarts, la marededéu visitarà Vilada i Montclar al matí; i Gironella i Puig-reig a la tarda.

Prem per veure més contingut per a tu