Segueix-nos a les xarxes socials:

Els ajuntaments berguedans donaran incentius fiscals a les noves empreses

La proposta surt dels 31 consistoris i el Consell d'agents socials i econòmics a través de l'Agència

Els ajuntaments berguedans donaran incentius fiscals a les noves empresesD.C.

Els ajuntaments del Berguedà fan un pas endavant per oferir bonificacions i descomptes de tres impostos municipals (Vehicles de Tracció Mecànica, de Construccions i Obres i d'Activitats Econòmiques) per fomentar la creació d'ocupació i l'ús d'energies sostenibles.

La proposta l'han fet els 31 consistoris, el Consell Comarcal i l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (Aceb), la delegació al Berguedà de la Cambra de Comerç, l'associació Hostaleria i Turisme i els sindicats UGT i CCOO, al si de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB), on tots són representants. Ara aquesta proposta s'haurà de portar als respectius plens municipals per debatre'n l'aprovació. Alguns, com el de Gironella, ja hi han donat llum verd.

L'objectiu és que el Berguedà sigui més competitiu i les empreses el vegin com un territori adequat per instal·lar-s'hi, crear ocupació i també facilitar la contractació de persones de les empreses ja existents, així com també impulsar el foment de les energies renovables per avançar cap a un model econòmic més sostenible.

Els representants de l'Agència i de la patronal berguedana van explicar aquesta proposta ahir. El president David Font va exposar que aquesta acció conjunta neix perquè "el Berguedà tingui un avantatge competitiu respecte d'altres territoris". Font defensa que aquestes bonificacions suposen "crear alternatives per fer decantar la balança a favor nostre". I va destacar el fet que més enllà dels colors polítics s'hagi pogut impulsar aquest projecte amb visió comarcal.

Per la seva banda Ana Rodríguez, la vicepresidenta de l'Agència, va dir que la posada en comú per fer descomptes i bonificacions iguals als diferents ajuntaments té també per objectiu "unificar propostes per reduir els costos d'implementació que tenen les empreses". Al seu torn, el regidor de Promoció Econòmica de Berga, Francesc Ribera, va explicar que l'harmonització de descomptes "és un missatge de benvinguda" als emprenedors.

L'acte de presentació es va fer al que ha de ser el polígon comarcal de Rocarodona (Olvan), una de les zones on s'ha de produir el futur creixement industrial del Berguedà quan es desencallin les obres de construcció que romanen aturades des del 2011.

Prem per veure més contingut per a tu