Segueix-nos a les xarxes socials:

Venturós desobeeix la justícia per segon cop i 200 persones li donen suport a Berga

L'alcaldessa estava citada a declarar per no haver despenjat l'estelada durant les jornades electorals del 27-S i del 20-D del 2015

Acte de suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós

15

Montse Venturós, alcaldessa de Berga, ha tornat a plantar al jutge. Aquest dilluns estava citada a comparèixer al Jutjat d'Instrucció número 1 de la ciutat, i com la darrera vegada, ha desobeït i no s'hi ha presentat. La citació era en qualitat d'investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó de l'Ajuntament de Berga en les passades eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015. Per donar-li suport, unes 200 persones s'han reunit aquesta tarda, a partir de les 19 h, a la plaça de Sant Pere. Sota el lema de 'Berga no la despenja', l'acte ha comptat amb diferents representant polítics, entitats i associacions del teixit associatiu de la ciutat.

"Per més que se'ns jutgi no deixarem de perseguir els nostres objectius polítics"

Venturós ha explicat que els motius pels quals ha decidit no anar a declarar aquest dilluns són els mateixos que el passat 5 d'abril, quan va ser citada per primer cop a declarar. "En aquell moment vam optar per la desobediència i vam entendre que era un contenciós polític que s'estava judicialitzant per la pràctica que estava duent a terme l'estat espanyol", ha detallat la batllessa, que ha afegit: "en cap cas podem respondre a aquest tipus de descrèdits i accions antidemocràtiques que està perpetrant l'estat espanyol contra el poble català i contra els càrrecs electes".

De fet, Venturós ha dit que totes les accions que duen a terme "estan legitimades pel poble i per les urnes" i ha afirmat que "pel fet que se'ns jutgi no deixarem de perseguir els nostres objectius polítics". L'alcaldessa de Berga, assessorada pel seu advocat, ha explicat que, davant de la seva decisió de fer cas omís a la resolució judicial, el jutge podria detenir-la "perquè em personés directament a declarar" o bé "en tractar-se d'una situació política podria emetre una tercera citació".

Un acord del Ple

La decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó de l'Ajuntament de Berga va ser aprovada en un acord de Ple en data de 6 de desembre de 2012. Concretament en aquest Ple es va aprovar la moció presentada per l´Assemblea Nacional de Catalunya de Berga en la que el consistori berguedà s´adheria a la campanya 'Penja-la i no la despengis fins a la independència', consistent en la col·locació de banderes estelades als balcons i edificis de Berga i en la col·locació de manera permanent de la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l´edifici consistorial.

Prem per veure més contingut per a tu