Segueix-nos a les xarxes socials:

Venturós: 'No ens ha de fer por perdre el càrrec, és el mínim que ens passarà en la ruptura amb l'Estat"

Recollim les 10 millors frases de l'entrevista a doble pàgina amb l'alcadessa de Berga, avui a Regió7

Venturós: 'No ens ha de fer por perdre el càrrec, és el mínim que ens passarà en la ruptura amb l'Estat"Salvador Redó

Una setmana després de la seva detenció, l'alcaldessa de Berga Montse Venturós ha concedit una entrevista a Regió7 que es pot consultar íntegrament a doble pàgina a l'edició en paper i de la que a continuació en recollim les 10 frases més destacades.

1.- "Estic bé, continuo treballant i seguint amb la mateixa línia que fins ara. Amb la detenció vam perdre un dia sencer de feina, res més."

2.- [Sobre la possibilitat de ser detinguda] "Sabíem que podia passar era una evidència vista la ràtzia que està practicant l’estat espanyol des de fa molts mesos i anys, però que passaria així no ho sabíem."

3.- "No estem parlant d’una detenció normal i corrent sinó d’una detenció política al cent per cent."

4.- [Sobre la polèmica amb el departament d'Interior] "Se’m fa difícil pensar que potser hi pugui haver una ordre de detenció i que el Govern la desconegui."

5.- [La desobediència com a opció política] "Si no es fan passos ferms en tot aquest procés i més des d’un lloc de responsabilitat política, difícilment mai arribarem enlloc".

6.- "Quan la llei està per sobre de la raó i de la imparcialitat, per sobre d’una situació absolutament injusta, aquesta llei no serveix, i pràcticament tenim l’obligació de desobeir-la."

7.- "Realment i des del primer moment, mai he estat sola en això: els regidors i regidores de l’Ajuntament també han estat al meu costat".

8.- [Sobre el paper dels Mossos d'Esquadra en la detenció] "Qui ho està utilitzant políticament és el Govern de la Generalitat i no la CUP. Nosaltres mai hem posat els Mossos en el punt de mira: hem estat parlant de responsabilitats polítiques, no de funcionarials ni laborals ni de cap altre índole".

9.- [Sobre la hipotètic ainhabilitació de càrrecs públics] "No ens ha de fer por perdre el càrrec perquè això serà el mínim que ens passarà en un procés de ruptura amb l’estat espanyol".

10.- [Defensa el llegat dels independentistes berguedans com Antoní Messeguer] "Hi ha una història que ha quedat molta amagada. És important, imprescindible, entendre també d’on venim, perquè la història no és justa."

Prem per veure més contingut per a tu