Segueix-nos a les xarxes socials:

Berga vota a favor que el Parlament declari la independència

El ple rebutja que l'Estat espanyol suspengui l'autonomia catalana a través de l'article 155 de la Constitució

Berga vota a favor que el Parlament declari la independènciaD.C.

L’Ajuntament de Berga ha aprovat per unanimitat una moció donant suport al Parlament perquè proclami la independència de Catalunya i en contra de la suspensió de l’autonomia catalana a través de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució com pretén el govern del PP a l’Estat espanyol.

El plenari berguedà s’ha reunit aquesta nit amb caràcter extraordinari i ha aprovat la moció de l’AMI que s’està adoptant aquesta setmana a diferents ajuntaments del país.

El plenari berguedà amb els vots a favor de la CUP, PDECAT, ERC (la regidora del PSC Rosalia Monroy no ha assistit al ple) i l'abstenció d'ICV, ha aprovat «manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya».

Així mateix condemna «la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes». I insta «el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola».

Segons la moció aprovada «l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola liquida, de facto, l’autonomia catalana a través d’un fort atac als drets dels catalans i les catalanes per la incapacitat de diàleg de l’Estat espanyol». L’exectuiu central ha donat una resposta «repressiva a través de la vulneració de drets fonamentals, la censura d’internet i de mitjans de comunicació, la violació del secret postal, les detencions de càrrecs públics, querelles i processos judicials contra el govern, la mesa del parlament i més de 700 alcaldes i alcaldesses, la brutal violència policial exercida contra població pacífica l’1 d’octubre, l’empresonament dels líders de la societat civil, el gran desplegament de forces policials que encara es manté a Catalunya i la intervenció i congelació dels comptes de la Generalitat de Catalunya».

La moció afirma que «trenta-vuit anys després de recuperar l’autonomia catalana amb l’aprovació de l’Estatut, després de les llargues dècades de dictadura franquista, són ara tres partits polítics en el marc democràtic els qui volen tornar a sotmetre Catalunya a aquella situació d’anul·lació política» fent referència al govern del PP i dels grups a l’oposició del PSOE i C’s. «L’acord entre el Partit Popular, el Partit Socialista Obrer Espanyol i Ciudadanos per a la suspensió de l’autonomia de Catalunya, evidencia que davant d’un problema polític la resposta de l’Estat espanyol es basa en la repressió i en la retallada de drets».

L’acord del plenari berguedà es comunicarà al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.

Berga reclama la llibertat dels Jordi

Abans de l'inici del ple, l'alcaldessa Montse Venturós ha informat que els grups municipals han acordat fer des d'avui i abans de cada sessió fins el seu alliberament, un minut de silenci per reclamar la llibertat del president de l'ANC Jordi Sánchez i el d'Ómnium Cultural Jordi Cuixart. Els regidors assistents s'han posat dempeus mostrant un cartell on es reclama "la llibertat dels presos polítics" i l'han exhibit durant un minut. El públic assistents també s'ha posat dret.

Prem per veure més contingut per a tu