Segueix-nos a les xarxes socials:

Berga redacta un reglament de participació ciutadana

El document ha d'estar llest per aplicar-se a finals d'aquest estiu

Berga redacta un reglament de participació ciutadanaD.C.

L'Ajuntament de Berga ha donat el tret de sortida dels treballs per redactar un reglament de participació ciutadana que preveu tenir enllestit a finals d'aquest estiu.

Aquesta "és una eina que permetrà establir els òrgans i els processos necessaris per promoure la participació de la ciutadania en l'àmbit local tenint en compte les darreres lleis aprovades que aporten novetats sobre les consultes populars, la transparència, l'accés a la informació pública i el bon govern de les institicions". Aquesta tarda l'alcaldessa de Berga i regidora de participació ciutadana Montse Venturós ho ha explicat als representants de les entitats i abans als periodistes juntament amb Marta Planas, tècnica de l'àrea de l'Ajuntament de Berga; Marc Alegre, cap del Servei de Convivència, Diveristat i Participació Ciutadana de la Diputació i Manel Gil, sociòleg especialitzat en processos participatius de l'empresa Edas- Espai d'Anàlisi Social que duu a terme el treball de camp.

Aquest reglament vol impulsar la participació ciutadana la col.laboració de la ciutadania en la definició i aplicació "de les polítiques més rellevants segons les necessitats, les problemàtiques i les preferències expressades" pels veïns. Per una altra banda també "es vol fomentar la transparència i l'accés a la informació pública sobre la gestió i l'acció del govern municipal".

L'elaboració del reglament de participació l'impulsen l'àrea de Participació Popular de l'Ajuntament de Berga amb el suport i l'assesorament tècnic del Servei de Convivència, Diversitat i Participació de la Diputació de Barcelona

Prem per veure més contingut per a tu