Segueix-nos a les xarxes socials:

Deu Patums esperant ser un àngel

Dos patumaires expliquen des de dins l'experiència de saltar en la pell dels àngels després de deu anys en llista d'espera

Deu Patums esperant ser un àngelJUDIT LUCAS

Van apuntar-se per saltar d'àngels el 2008, i després de deu anys d'espera, el dijous de Corpus va arribar el seu torn. Com molts patumaires, Mireia Mas i Denis Rojo volien viure, com a mínim una vegada, l'experiència d'un salt de maces especial: des de la perspectiva dels dos àngels.

Són molts els berguedans que les darreres dècades s'han apuntat a la llista d'espera per fer d'àngels. Una llista que està tancada fins d'aquí a dos anys, quan es canviarà el sistema per ser àngel.

Reconeixen que van apuntar-s'hi com una juguesca, quan encara no tenien 20 anys, sabent que encara passarien uns quants Corpus abans no els toqués saltar. Ara, a punt d'arribar als 30, ja poden dir que han assistit a la cita. «Vam fer-ho pensant a veure on seríem el 2018, si viuríem a Berga, si ens aniria bé aquell dia, si podríem saltar... i al final, ha arribat el moment i ja hem viscut l'experiència», explicaven els dos berguedans després del salt.

Tots dos asseguren que s'ho van passar molt bé. «És divertit, perquè ho vius d'una manera molt diferent i perquè al darrere hi ha un protocol que no coneixes fins que no t'hi trobes», van confessar. Mas i Rojo reconeixien que és una vivència «especial i molt maca», tot i que la Mas també va admetre que «al principi fa una mica de vergonya, perquè ets com el centre d'atenció i tothom et mira, però després ja vaig oblidar-me d'això i vaig anar-m'ho a passar bé».

Els angelets per uns minuts van mostrar-se sorpresos pel procés que hi ha al darrere. «Havíem de ser a l'ajuntament a les 9 per vestir-nos, on ens van ajudar a posar-nos tota la indumentària: les perruques, la capa, les ales...», explica. Abans d'acabar el ball de turcs i cavallets ja érem als baixos de l'ajuntament. Guiats en tot moment pels membres de la comparsa, van aparèixer a la plaça seguint les instruccions, que, com a bons patumaires, tenien molt clares: travessar d'una banda a l'altra de la rotllana i rematar les maces un cop esclataven els fuets. Com sempre, els àngels van tornar a vèncer els dimonis.

Prem per veure més contingut per a tu