Segueix-nos a les xarxes socials:

Gironella estén la neteja de fangs i llots del Llobregat fins a Cal Metre

Es retiren uns 6.000 metres cúbics de fangs, llots i graves gràcies a una subvenció de l’ACA

Gironella estén la neteja de fangs i llots del Llobregat fins a Cal Metre

Una part del riu Llobregat al seu pas per Gironella presenta en els últims dies un aspecte ben poc habitual. L’Ajuntament de Gironella està portant a terme la segona part de neteja de fangs, graves i llots del riu, que aquesta vegada va des de l’altura del Pont Vell fins a la zona de Cal Metre, a la rotonda d’accés al municipi per l’entrada nord.

És la primera actuació que es porta a terme en aquesta zona des de la construcció de la resclosa fa uns quants anys. Fins ara, totes les neteges s’havien centrat exclusivament entre la zona del Pont Vell i el pont de les Eres. L’alcalde del municipi, David Font, destaca que el temporal Gloria del gener del 2020 ja va agreujar la problemàtica d’acumulació de sediments.

En total, es retiren uns 6.000 metres cúbics de fangs, llots i graves. El preu de l’actuació –sense IVA– és de gairebé 80.000 euros, sufragats a través d’una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). El consistori també hi aporta una petita part, uns 14.000 euros corresponents a l’IVA.

De cara al 2023, el consistori preveu fer una altra actuació entre la zona del Pont de les Eres i la zona esportiva. De fet, ja ha demanat una altra subvenció per poder portar-la a terme.

El municipi ja va organitzar unes jornades de neteja de la llera del riu –en diferents trams– obertes a la població entre el febrer i el març del 2020, setmanes després del temporal Gloria. La irrupció de la covid-19, però, no va permetre acabar-les.

Prem per veure més contingut per a tu