Regió7

Regió7

Mireia Besora, nova alcaldessa de Capolat en substitució de Josep Mosoll

ERC passa a tenir dos regidors i Endavant per Capolat es queda amb un, ja que hi ha llistes obertes

Mireia Besora, amb la vara d'alcaldessa, acompanyada dels altres regidors i de representants d'ERC al Berguedà ERC Berguedà

Relleu en l'alcaldia de Capolat. Josep Mosoll, de la plataforma independent Endavant per Capolat (EPC-AE), va renunciar al càrrec i a l'acta de regidor en el ple d'aquest dimarts. Mireia Besora (ERC) el rellevarà a un any per tancar el mandat.

En les eleccions municipals de 2019, Endavant per Capolat va obtenir 2 regidors, i ERC 1. Però s'ha de tenir en compte que a Capolat hi ha llistes obertes; és a dir, els regidors i regidores són votats de manera individual. El candidat més votat el 2019 va ser Josep Mosoll, i per darrere seu van quedar Mireia Besora i Neus Martínez (EPC-AE).

Amb la renúncia de Mossoll, el nou regidor és Enric Campillo (ERC), el quart més votat en els comicis. Així doncs, l'aritmètica municipal fa ara un gir de 180 ºC. ERC passa a tenir dos regidors i EPC-AE es queda amb un.

Fins avui, els regidors d'EPC-AE formaven govern, i l'edil republicana estava a l'oposició. Però amb aquest canvi, la intenció és que els tres representants del municipi uneixin forçes i formin govern junts en l'any de mandat restant, segons ha assegurat a Regió7 la nova alcaldessa, Mireia Besora.

Mosoll ha preferit no fer declaracions en aquest moment, però segons ha pogut saber aquest diari, la relació entre el govern i l'oposició era força tensa. Besora sosté que fins ara no hi havia diàleg entre l'alcalde i l'oposició i considera que en un poble tan petit no té sentit que hi hagi un regidor a l'oposició.

Besora torna a l'alcaldia després de fer-ho en l'anterior legislatura. L'alcaldessa republicana ha pres possessió "des del respecte màxim als projectes engegats aquests tres anys, amb il·lusió per formar un sol equip de treball i iniciar nous projectes, i reivindicant l'àmbit de les ruralitats".

Compartir l'article

stats