Segueix-nos a les xarxes socials:

El nombre d’usuaris del bus de Patum supera les 1.000 persones

El Consell, ens que promou el dispositiu, valora el servei i la manca d’incidents de pes a la carretera

El nombre d’usuaris del bus de Patum supera les 1.000 persones

El dispositiu especial d’autocars de Patum que ha organitzat el Consell Comarcal del Berguedà ha transportat durant els cinc de festa un miler de persones des de diferents municipis de la comarca, 16 en total. El Consell del Berguedà considera que els autocars han fet la funció d’atorgar seguretat en el trasllat de joves.

Enguany el servei «ha batut tots els rècords» dels seus quinze anys d’existència, segons fonts del Consell. S’ha ampliat un dia i s’ha ofert quatre dies (dimecres, dijous, divendres i dissabte de Corpus). El dispositiu ha mobilitzat 27 busos o minibusos i 11 taxis (furgonetes o turismes) comunicant 16 municipis de la comarca. El cost s’estima en 25.000 euros. Els usuaris han hagut de pagar un preu de 3 euros el tiquet.

El transport amb autocars del Consell l’han fet servir al voltant del 90% de les persones que havien comprat els tiquets per viatjar des dels seus municipis i fins a Berga d’anada i tornada el dimecres, dijous i dissabte de Patum. El nombre de bitllets venuts va ser de 273 el dimecres, 418 el dijous i 418 el dissabte, i en total en aquests tres dies més de 1.000 persones varen fer-ne ús. Pel que fa a divendres de Corpus, s’havien venut 75 tiquets i van utilitzar-los 19 persones. Aquest dia l’horari de tornada del servei es va avançar de les 5 a les 2 per adaptar-se als canvis dels concerts de Patum previstos al matí.

En total van comprar el tiquet per viatjar en aquests autocars 1.184 persones. I el van fer servir 1.017 que en el conjunt dels quatre dies suposa una utilització del 85,90%. Els municipis on es van vendre més tiquets van ser Puig-reig, Bagà, Gironella, Casserres i Cercs, que també són dels de més població.

Prem per veure més contingut per a tu