Segueix-nos a les xarxes socials:

El metge Josep Vidal rep una beca d’investigació de Salut

El cap de Recerca de l’ICS de la Catalunya central ha rebut un ajut que atorga Salut d’un total de 174.000 euros

L’investigador berguedà Josep Vidal Alaball ha rebut una de les vint-i-dues beques del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) que atorga enguany el Departament de Salut.

El metge de família del CAP Navàs i cap de l’Àrea de Recerca i Innovació de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya central, conjuntament amb el seu equip, rebran un ajut de 174.000 euros en tres anys per desenvolupar el projecte L’impacte indirecte de la pandèmia: determinants i conseqüències de l’accés als serveis públics d’atenció primària durant la pandèmia de COVID-19. El seu objectiu és analitzar l’impacte de la pandèmia sobre la salut de la població de Catalunya.

Ha estat el segon estudi millor valorat. El coordinarà l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol.

En concret, s’investigaran els efectes de la pandèmia sobre les malalties cròniques, s’analitzarà si la salut de les dones s’ha vist afectada particularment per la COVID-19 i quin rol ha jugat la telemedicina (eConsulta, atenció telefònica, La Meva Salut, etc.). Vidal diu que «esperem poder treure conclusions sobre quines són les persones i malalties que més han patit el daltabaix sanitari. Ens esforçarem perquè les reflexions siguin al màxim d’útils per planificar la sanitat postpandèmica».

Prem per veure més contingut per a tu