Segueix-nos a les xarxes socials:

CAP de BergaArxiu/Anna Costa

Famílies de Berga es mobilitzen per reivindicar més hores de pediatria

Els afectats consideren "insuficient" el servei que presta el CAP de Berga per als prop de 3.000infants i joves de la seva Àrea Bàsica de Salut

Convoquen una assemblea per al divendres 27 d'octubre

Famílies de Berga es mobilitzen per reclamar més hores de pediatria al CAP de Berga. Segons han explicat a Regió7, estan cansades d'un servei que consideren "insuficient", ja que no hi ha pediatre cada dia matí i tarda i "queden moltes hores descobertes".

El departament de Salut ha respost que la cobertura pediàtrica "és bona", amb "professionals oferint el servei cada matí i tres dies també a la tarda". Segons les mateixes fonts de la Generalitat, dels dos professionals assignats al CAP de Berga, "una persona té jornada reduïda, però un tercer professional ve de l'Alt Berguedà a fer reforç, de manera que no hi ha alteracions en el servei". Han volgut deixar clar que "tot i que en moments puntuals, ja sigui per vacances o per baixes, hi ha hagut problemes per cobrir professionals de pediatria, sempre hem garantit el servei pediàtric al Berguedà".

Per a les famílies que han sumat esforços per reivindicar "pediatria pública de qualitat", anar una tarda al CAP i no trobar pediatre "no és tenir un servei garantit". A Berga, l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) dona servei a 22.105 persones, de les quals 2.916 són població pediàtrica (de 0 a 14 anys): "Una xifra molt elevada per a tan pocs professionals a l'atenció primària". En aquest sentit, també reclamen una revisió de les ràtios i evitar "desigualtats en la prestació de serveis a les persones que vivim en àrees rurals".

Assemblea a Berga

El malestar de diverses famílies de Berga s'està fent sentir a les xarxes socials. A través del perfil d'Instagram Pediatria en Perill al Berguedà convoquen una assemblea per al divendres 27 d'octubre a les 17.30 h a la plaça Europa de Berga. "És oberta a tothom i ha de servir per veure quines problemàtiques compartim pel que fa a poca assistència pediàtrica i de quina manera ho reivindiquem. Volem un servei de qualitat a Berga i a tota la comarca", apunten.

En aquest sentit, volen fer extensiva la protesta a les altres Àrees Bàsiques de Salut del Berguedà, que són el Baix Berguedà i l'Alt Berguedà. Al Baix Berguedà els infants i joves que necessiten atenció pediàtrica són 1.627, amb el CAP de Gironella i el de Puig-reig com a referència. I a l'Alt Berguedà, la població pediàtrica se situa a 487, i el CAP de referència és el de Guardiola de Berguedà. Segons remarquen, "quan al CAP de Guardiola no hi ha pediatre, a les famílies de l'alt Berguedà se les deriva al CAP de Berga, amb la qual cosa el volum d'infants i joves creix fins a 3.403, una xifra que mereix disposar d'una atenció primària ambulatòria de l'especialitat de pediatria al 100%".

L'Hospital de Berga també compta amb àrea de pediatria, però les famílies consideren que "s'ha de reservar per els casos d'urgències més greus, no podem saturar el sistema hospitalari".

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a tu i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.