Una calamarsada emblanquina Montserrat

S'han registrat 10,6 mm de precipitació acumulada a l'estació de Sant Dimes.

Al Bages hi ha hagut pluges que han deixat 11,5 mm a Castellnou i 7,6 mm a Sant Salvador de Guardiola

Montserrat després de la calamarsada

Montserrat després de la calamarsada / X: @PNMontserrat

Redacció

Montserrat s'ha tenyit de blanc aquest dijous al migdia a causa d'una calamarsada. Les tempestes que afecten bona part de Catalunya s'han començat a notar a mig matí a la muntanya bagenca i a les 12.30 h, ja s'havien acumulat 10,6 mm de precipitació a l'estació de Sant Dimes. També ha caigut calamarsa al Bruc.

Segons dades del Meteocat, les pluges han deixat 11,5 mm de precipitació acumulada a Castellnou de Bages i 7,6 mm a Sant Salvador de Guardiola (dades de les 13.30 h).

La granissada de Montserrat s'ha fet notar tant a la plaça del monestir com als accessos i zones verdes de l'entorn. A més, l'emblanquinada dipositada als punts més alts de la muntanya s'ha vist des de diferents indrets de Catalunya. Des del Baix Llobregat nord, el compte Dades Meteorològiques d'Esparreguera ha compartit aquesta estampa a X:

Quant al Bruc, on també ha caigut una bona calamarsada que ha deixat els carrers coberts de granís, el Meteocat ha difós la següent piulada:

El Meteocat avisa que en els pròxims dies continuaran els ruixats arreu de Catalunya, però amb menys probabilitat al litoral i a Ponent.