El parc nacional d'Aigüestortes i els parcs naturals del Cadí Moixeró i l'Alt Pirineu tindran un total de 137 pals senyalitzadors de cobertura per trucar al 112. Es tracta d'una placa que disposa d'una matrícula amb xifres i lletres per tal d'identificar l'indret exacte des del qual es truca. Aquests punts s'han situat en zones on apareixen dificultats en la localització per part del 112 de les trucades per manca de referències en entorns rurals, i indiquen des d'on hi ha cobertura telefònica d'alguna operadora. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit que l'objectiu d'aquests pals és «gestionar les emergències millor». En total es preveu la instal·lació de 23 pals a l'Alt Urgell, 20 a l'Alta Ribagorça, 15 a la Cerdanya, 18 al Pallars Jussà, 32 al Pallars Sobirà, 21 a l'Aran i 8 al Berguedà. Actualment ja hi ha 388 pals del 112 instal·lats en diferents zones de Catalunya.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, va explicar ahir que el CAT112 ha dut a terme una tasca d'incloure en els seus sistemes d'operació la geolocalització dels punts senyalitzadors per agilitzar les cerques.

El mateix conseller va ser l'encarregat de col·locar el primer d'aquests 137 pals al camí dels Enamorats, al parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els primers 40 estaran col·locats aquest mes de març.

Aquests punts són en zones molt freqüentades i on no hi ha cobertura de telefonia mòbil de cap mena.