13 de febrer de 2019
13.02.2019

Els parcs naturals de muntanya tindran 137 punts per poder trucar al telèfon d'emergències 112

El conseller Buch ha especificat que la instal·lació n'hi haurà 23 a l'Alt Urgell, 15 a la Cerdanya i 8 al Berguedà

13.02.2019 | 14:43
El conseller Buch amb un dels pals del 112 que s'han instal·lat

El Parc Nacional d'Aigüestortes i els parcs Naturals del Cadí Moixeró i l'Alt Pirineu tindran un total de 137 pals senyalitzadors de cobertura per trucar al 112. Es tracta d'una placa que disposa d'una matrícula amb xifres i lletres per tal d'identificar l'indret exacte des del que es truca. Aquests punts s'han situat en zones on apareixen dificultats en la localització per part del 112 de les trucades per manca de referències en entorns rurals i indiquen des d'on hi ha cobertura telefònica d'alguna operadora.

El conseller d'Interior, Miquel Busch, ha dit que l'objectiu d'aquests pals és "gestionar les emergències millor". En total es preveu la instal·lació de 23 pals a l'Alt Urgell, 20 a l'Alta Ribagorça, 15 a la Cerdanya, 18 al Pallars Jussà, 32 al Pallars Sobirà, 21 a l'Aran i 8 al Berguedà. Actualment ja hi ha 388 pals del 112 instal·lats a diferents zones de Catalunya.

El conseller d'Interior, Miquel Busch, ha explicat que el CAT112 ha dut a terme una tasca d'incloure en els seus sistemes d'operació la geolocalització dels punts senyalitzadors. Buch ha dit que aquest fet agilitza la localització de la persona que requereix ajut.

El mateix conseller ha estat l'encarregat de col·locar el primer d'aquests 137 pals al Camí dels Enamorats, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els primers 40 estaran col·locats aquest mes de març.

Aquests punts són importants en zones molt freqüentades i on no hi ha cobertura de telefonia mòbil de cap mena, fet que dificulta les trucades a emergències, que requereixen que hi operi alguna companyia.

Per la ubicació exacta dels pals s'ha demanat assessorament als Bombers de la Generalitat per detectar on tenen més problemes a l'hora de donar resposta a un servei per manca de cobertura i quins són aquests punts on fan més rescats per l'alta freqüentació de la gent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook