Segueix-nos a les xarxes socials:

La Seu d'Urgell recupera quinze segles d'història amb tecnologia avançada

El projecte es presenta a través de 25 vídeos, 28 punts senyalitzats amb codi QR i altres suports que permeten descobrir un passat molt singular

La Seu d'Urgell recupera quinze segles d'història amb tecnologia avançadaCATPRESS

La Seu d'Urgell va mostrar ahir el conjunt de recursos, una part dels quals tecnològicament avançats, que a partir d'ara es posen a l'abast de la ciutadania per donar a conèixer el seu ric passat medieval. I ho fa mitjançant 28 codis QR, que faciliten que els turistes puguin conèixer amb detall tots els punts d'interès per interpretar fàcilment les singularitat de la Seu.

A més a més d'aquest suport, s'ha fet públic un gran portal a Internet (laseumedieval.com) que engloba 25 vídeos, molt ben documentats i amb imatges virtuals, i que situa la Seu en un entorn medieval. Per arribar a un públic internacional, s'ha programat en sis idiomes (català, castellà, francès, anglès, italià i alemany).

Els recursos per conèixer i fer els itineraris turístics per la Seu també han inclòs l'edició d'una guia turística, mapes del municipi, set plafons i 35 plaques ceràmiques que identifiquen espais d'interès. També un plànol gegant i altres senyalitzacions de caràcter turístic en diferents indrets del municipi.

La Seu, a l'edat mitjana, havia esdevingut un centre polític, econòmic i religiós, i també un estratègic nus de comunicacions que controlava bona part del Pirineu. Aquests motius convertien la ciutat d'Urgell en un caramel temptador, i van suposar la construcció de diferents recintes de muralles i defenses al llarg dels segles.

Prem per veure més contingut per a tu