Segueix-nos a les xarxes socials:

La Cerdanya obre la redacció d'un pla estratègic sobre el patrimoni natural

El Consell consulta els veïns per fer un document de protecció del medi que alhora generi llocs de treball

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha iniciat en col·laboració amb l'empresa Raiels un Pla Sectorial de Medi Ambient a la vall que té un doble objectiu: d'una banda, detectar les possibles millores en la gestió del patrimoni natural, i de l'altra, crear ocupació en aquest sector. El procés de redacció del pla s'ha iniciat aquesta setmana amb la fase de consulta a la població a través de tres tallers sobre eficiència energètica, patrimoni natural i gestió de residus.

La redacció del Pla Sectorial estarà enllestida a final d'aquest any i la seva vigència serà de com a mínim cinc anys. La tècnica de Raiels Núria Serena ha explicat que, amb aquest pla, la Cerdanya pretén reivindicar el seu entorn natural, així com començar a treballar en el combat contra el canvi climàtic i buscar una gestió òptima dels residus. Una vegada unida l'auditoria que faran els tècnics, en la qual s'inclourà estadística mediambiental de la vall i entrevistes a persones vinculades amb la gestió natural, amb les aportacions que faran els veïns a través dels tres tallers, es farà una diagnosi i un pla d'acció. Aquest pla definirà els objectius de la Cerdanya pel que fa al seu patrimoni natural i les línies estratègiques i accions a seguir. A partir d'aquestes accions el Consell té com a repte crear nous llocs de treball per a veïns de la vall.

Els dos pròxims tallers es faran dimarts que ve a Bellver, sobre patrimoni natural, i l'endemà dimecres a Puigcerdà, sobre residus. En el primer taller hi han pres part una desena de persones i per al de Bellver ja n'hi ha inscrites una quinzena.

Prem per veure més contingut per a tu