La coral Capella de Santa Maria de Puigcerdà guanya el Cerdà de l’Any 2023

La formació que dirigeix Carme Baulenas s’imposa en la fase final al Cor Transfronterer i el Concurs de Gossos de Pastor d’Osseja

Coral Capella

Coral Capella / ARXIU PARTICULAR

Miquel Spa

Miquel Spa

La Coral Capella de Santa Maria de Puigcerdà ha estat distingida amb el guardó Cerdà de l’Any de l’edició 2023 en reconeixement a la seva trajectòria en la promoció del cant i la cultura a la vall. El guardó l’atorga des de l’any 1985 l’Institut d’Estudis Ceretans per premiar la promoció de la cultura a tota la vall.

El conjunt coral, format per una trentena de persones amb cantaires i músics, s’ha imposat en la fase final del procés de designació del premi al Cor Transfronterer i l’Associació del Concurs de Gossos de Pastor d’Osseja. La coral va celebrar l’any passat el vint-i-cinquè aniversari. 

El premi, entregat en un acte institucional a Guils aquest diumenge al vespre, ha posat l’accent en l’activitat de la coral, els objectius de la qual actualment «van més enllà de la música i el cant coral, ja que és un gran espai d’acollida on es promouen les relacions humanes, la convivència i la disciplina en l’esforç per assolir un objectiu comú», segons la valoració del mateix Institut d’Estudis Ceretans. La coral va néixer vinculada a la Capella de Santa Maria interpretant principalment música sacra i en la seva evolució ha anat abraçant nous repertoris. En la seva fundació i trajectòria, la coral s’ha nodrit de cantaires d’altres formacions d’un i altre costat de la frontera. 

Des de l’Ajuntament de Puigcerdà, els seus responsables culturals han felicitat l’entitat i els seus components: «Els volem felicitar no només per aquest reconeixement a la feina i dedicació de totes les persones que han passat per la coral, sinó per posar de manifest l’important nivell musical que gaudim a les nostres contrades».