Segueix-nos a les xarxes socials:

Els criadors impulsen una campanya de consum de poltre pel seu nivell d'omega-3

Un estudi en fase de redacció amb l'IRTA remarca que la carn de cavall té més greix insaturat que el peix

Els criadors impulsen una campanya de consum de poltre pel seu nivell d'omega-3arxiu/m. s.

La Fira Ramadera que aquest cap de setmana ha celebrat Puigcerdà ha vist repetida la lletania dels criadors de cavalls sobre el baix consum de carn de poltre al país, raó clau per la qual les vendes d'animals no acaban mai de despuntar. Amb l'objectiu de canviar aquesta dinàmica i fer créixer el consum de la carn de poltre, la Federació del Cavall Pirinenc Català ha impulsat la creació d'una campanya a nivell nacional que es basarà en els avantatges nutritius d'aquesta carn. En la primera fase de l'estudi, els tècnics de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han constatat que la carn de poltre conté més quantitat de greixos insaturats Omega-3 que fins i tot el peix blau.

La redacció de l'estudi ara és en la segona fase. La primera ha consistit en l'anàlisi de la carn de poltre. Aquesta anàlisi ha permès constatar que els pollins que no són alimentats amb pinso i que, doncs, no passen per un procés d'engreixament posterior a l'etapa de pastureig i enlletament, ofereixen una carn especialment saludable. La tècnica veterinària de la Federació del Cavall Pirinenc Català, Marta Boleda, ha explicat que «ens estem trobant que la carn d'aquests animals poden fins a triplicar el nivell d'omega-3 d'altre animals com ara els bovins». Boleda ha remarcat que aquests resultats permeten als criadors assenyalar la carn de poltre com a més sana en aquest aspecte que la del peix blau. En aquest mateix sentit, les anàlisis de l'IRTA també han evidenciat que la carn de poltre conté més nivell de ferro que la d'altres animals i que es tracta, a més, d'un ferro absorbible per si sol, contràriament al de les llenties, que, segons apunten els nutricionistes, cal menjar-les amb arròs per absorbir-lo.

L'estudi ara se centra en l'observació de l'origen d'aquesta ome-ga-3 per saber, per exemple, si ve de la llet de les eugues mare. Partint aquests resultats, els criadors, en col·laboració amb el departament d'Agricultura de la Generalitat i el mateix IRTA, impulsaran la tercera fase de l'estudi, que l'hauria de traslladar als mitjans de comunicació a través d'una campanya.

La Federació està pendent de saber el cost de la campanya, que també inclouria un pla d'informació de la carn de poltre com a carn diferenciada de la resta, per poder fixar-ne els terminis i aspectes concrets.

Prem per veure més contingut per a tu