Segueix-nos a les xarxes socials:

L'alcalde de Puigcerdà: «Els casos estan pujant i ens preocupa la situació»

L'hospital de Cerdanya ha informat que al seu centre sanitari hi ha 4 pacients ingressats amb covid-19 i hi ha 3 possibles casos ingressats pendents de diagnòstic

L'alcalde de Puigcerdà: «Els casos estan pujant i ens preocupa la situació»| Arxiu particular

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha mostrat aquest divendres la seva preocupació per l'augment de casos de coronavirus a la capital cerdana. L'hospital de Cerdanya ha informat que al seu centre sanitari hi ha 4 pacients ingressats amb covid-19 i hi ha 3 possibles casos ingressats pendents de diagnòstic. En aquests moments, la taxa crua de positius per 10.000 habitants a la Cerdanya se situa en 161,61 i els resultats del segon cribratge massiu realitzat el dia 15 de setembre van detectar 43 casos. A més, dues escoles de Puigcerdà, l'escola Alfons I i l'escola Llum del Nord, s'han vist afectades pel virus.

A l'escola Alfons I de Puigcerdà s'han hagut de confinar 19 alumnes de sisè de primària i també cinc mestres, per ser contacte del docent afectat per la malaltia. El mateix ha passat a l'escola Llum del Nord de Puigcerdà, on s'han hagut d'aïllar un total de 20 alumnes de l'escola, majoritàriament del servei d'acollida (P3 fins a tercer de primària) o bé del servei de menjador d'alumnes de P3.

Piñeira ha exposat a Regió7 que «en aquesta moments a Puigcerdà hi ha uns índexs de rebrot molt alts, els casos estan pujant i ens preocupa la situació». L'augment de casos de la covid-19 ha fet suspendre els actes de l'Ajuntament de Puigcerdà per als propers dies i el consistori ha recomanat a les entitats que facin el mateix per minimitzar el contacte social. A més, l'ajuntament ha tancat els parcs públics i les pistes esportives de la ciutat. A les terrasses de restaurants i bars aquesta divendres se'ls va notificar que havien de reduir a la meitat la ocupació. «S'ha fet molta detecció de casos a través de la primària i també a l'hospital. A la vegada s'ha de tenir present que hi ha hagut els dos dies de cribratges massius que es van fer a Puigcerdà. El primer cribratge del dia 9 de setembre hi van haver 18 casos positius de covid 19 i el segon que es va realitzar el 15 de setembre n'han sortit 43. Gràcies a aquests cribratge s'han detectat 61 casos», va informar l'alcalde.

Pel que fa referència als casos de covid-19 a les dues escoles de Puigcerdà, Albert Piñeira ha afirmat que «més que focalitzar-nos en un cas concret d'una escola, que òbviament també ens preocupa, hem de ser conscients que això anirà passant aquí i a tot arreu. Ens hi haurem d'anar habituant i acostumar-nos a gestionar-ho amb serenitat». Aquest divendres al migdia s'ha celebrat una reunió promoguda per l'àrea bàsica de Salut Cerdanya dirigida a tots els responsable i directors dels centres educatius de la comarca. En aquesta reunió es va presentar a la persona que exercirà el rol de gestora covid-19 per les escoles de la Cerdanya. «La tindran com a interlocutora perquè els pugui ajudar en la gestió d'aquest casos positius. Es van posant tots els mitjans que toca. Quan hi ha casos a les escoles òbviament ens preocupa però sobretot ens concentrem en la situació general que és el que hem d'intentar entre tots plegats revertir», ha dit el batlle.

Prem per veure més contingut per a tu