cerdanya / alt urgell

La UE aprova l´escorxador transfronterer i li atorga una subvenció de 2,1 milions d´euros

La decisió l’ha pres el Comitè de Programació de la Comunitat de Treball dels Pirineus, que és l’autoritat que gestiona aquestes subvencions comunitàries, en l’última reunió celebrada fa uns dies a Jaca. La mesura obre definitivament la via del finançament de l’equipament i, doncs, li dóna l’últim suport que necessitava perquè es faci realitat.

A partir d’ara els dos òrgans que l’impulsen, el Consell Comarcal de la Cerdanya i el Sindicat de l’Escorxador Cerdanya-Capcir, procediran a encarregar la redacció del projecte per posteriorment adjudicar-ne la construcció. Amb tot, el Consell preveu que es pugui estrenar a final de l’any 2010. El projecte que van presentar a la UE els dos organismes -després de signar un conveni de col·laboració- establia un cost total de 3.600.000 euros, de manera que la subvenció s’acosta al 65% màxim que té per límit l’autoritat comunitària. Els pròxims dies els dos organismes impulsors, dels quals el Sindicat de l’Alta Cerdanya actua com a cap de projecte perquè és on es construirà, rebran la notificació oficial de l’aprovació i l’atorgament de la subvenció, per la qual cosa sabran quins aspectes ha tingut en compte la UE.

L’escorxador es construirà en uns terrenys del terme municipal d’Ur, a l’Alta Cerdanya, molt a prop de la deixalleria i dels límits amb Llívia.

Ajuda també a l’hospital

En la mateixa reunió, la Comunitat de Treball dels Pirineus va acordar atorgar al projecte de l’hospital transfronterer de Puigcerdà una ajuda de 18.600.000 euros. La subvenció es destina a la Xarxa de Cooperació Sanitària de la Cerdanya que ha acompanyat la redacció del projecte hospitalari. En aquest sentit, les autoritats polítiques i sanitàries dels dos estats estan estudiant l’organització d’un acte de col·locació de la primera pedra de l’equipament el mes que ve.

Prem per veure més contingut per a tu