El Cigne es consolida com a millor pastisseria de la Catalunya central i la Joviat com a millor escola de cuina del país

La Mostra Internacional de Sant Vicenç dels Horts ha distingit amb la Fava d’Or les millors pastisseries dels set àmbits territorials de Catalunya

Redacció

La setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts ha premiat les 50 millors pastisseries de Catalunya, amb el lliurament de les distincions Fava de Cacau. Enguany, la pastisseria manresana El Cigne s'ha convertit en la millor de la Catalunya central i la Joviat en la millor escola de pastisseria del país.

La pastisseria Hofmann (Barcelona) ha guanyat el Premi a la Més innovadora, la Ferrer (Olot) a la de més valor històric i La Xicra (Terrassa) ha estat guardonada com a elaborador del producte més singular. El lliurament dels Premis Fava de Cacau - Sant Vicenç ha estat un dels actes centrals de la Mostra Internacional de Pastisseria del 2024, que se celebra fins aquest diumenge, amb un programa que aplega reconegudes figures internacionals de la pastisseria.

Els Guardons Fava de Cacau - Sant Vicenç dels Horts també han distingit amb la Fava d’Or les millors pastisseries de cadascun dels set àmbits territorials del país. Els guanyadors han estat: Hofmann, de Barcelona (Barcelona i comarques); L’Obrador, del Vendrell (Penedès); El Cigne, de Manresa (Catalunya Central); Tornés, de Girona (Comarques de Girona); Cal Jan, de Torredembarra (Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre); Tugues, de Lleida (Ponent) i Gil, de Llívia (Pirineus). Totes, llevat la de la Catalunya Central, han repetit el premi, ja que l’any passat també van ser mereixedores de la Fava de Cacau dels respectius àmbits territorials. El Cigne va obtenir l’any passat la distinció del dolç més singular.

La Mostra Internacional de Pastisseria del 2024 ha acollit la segona edició del Concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya, que ha guanyat la Joviat de Manresa. El concurs es va celebrar divendres a la carpa central de la Mostra. La segona escola classificada va ser l’institut Dertosa (Tortosa), seguit de l’institut Martí Dot (Sant Feliu de Llobregat) i l’INS Escola d’Hoteleria i Turisme (Barcelona).

Altres pastisseries de l'àrea de Regió 7 han rebut un distintiu com a les 50 millors pastisseries d'arreu del país. Entre elles hi ha:  Pastisseria Grau (Martorell), Pastisseria Àger (Moià), Pastisseria Pessics (Artés),  Pastisseria Targarona (Igualada) i la Pastisseria Gil (Llívia), que alhora ha rebut el distintiu com a millor dels Pirineus.