El Bages supera els 34 graus el primer dia d'octubre

Els termòmetres a les comarques centrals han superat els 32 graus en la majoria de localitats

Cardona ha registrat la temperatura més alta, amb 34,1  °C i Artés, 34 °C

Visitants a la Fira de la Varema a Artés avui, on s'han registrat 34 graus

Visitants a la Fira de la Varema a Artés avui, on s'han registrat 34 graus / Oscar Bayona

El primer dia d'octubre ha arribat amb els termòmetres ben amunt. Les comarques centrals han tingut unes hores centrals del dia amb una calor semblant a la del mes de setembre o fins i tot, d'agost.

La temperatura màxima assolida a l'àrea de Regió7 ha estat de 34,1 °C, a la localitat de Cardona, al Bages. De prop l'ha seguit Organyà, a l'Alt Urgell, amb 34 °C.

Altres punts de la regió on estan acostumats a tenir temperatures de rècord, com Artés, han tingut els termòmetres fins als 34 °C. Solsona i Oliana, no s'han quedat enrere i han assolit temperatures de fins a 33,9 °C en ambdues localitats.

A les comarques centrals s'han registrat temperatures rècord del mes d'octubre en algunes de les estacions meteorològiques que tenen dades des de fa més de 20 anys. El Berguedà s'ha superat el rècord a la Quar (30,4 °C), Santuari de Queralt (28,7 °C) i Gisclareny (26,2 °C).

El Solsonès també ha superat el rècord a Lladurs (31,8 °C), Pinós (31,1 °C) i el Port del Compte (17,3 °C). L'Alt Urgell, amb Organyà (34 °C), Oliana (33,5 °C) i la Seu d'Urgell (32,9 °C).

A la Cerdanya, Das (31,8 °C) i Malniu (22,3 °C) han registrat màximes de rècord a l'octubre. La majoria de registres anteriors són de l'any 2004.