19 de desembre de 2008
19.12.2008
baix llobregat nord

Afectats per l'ARE d'Olesa demanen que no s'executi perquè la majoria s'hi oposa

18.12.2008 | 01:00

Un grup de propietaris de l´àmbit afectat pel projecte d´àrea residencial estratègica (ARE) que la Generalitat ha previst a Olesa van entrar ahir, a l´Ajuntament, una instància en què es demanava a l´alcaldia que «prengui les mesures oportunes perquè el pla director urbanístic de les ARE en l´àmbit d´Olesa de Montserrat no s´executi».

L´escrit, fet «en representació d´una part dels propietaris dels sectors SUPr1, SUPr8 i SUPs1», assenyalava que «els propietaris que estem en contra d´aquest pla director tenim més del 50% dels terrenys afectats», i demanava que les signatures d´aquests es trametin a la Generalitat «fent constar que els propietaris de les finques afectades no desitgem que aquestes propietats s´incorporin a la proposta de l´ARE, tal com ha estat redactat, i que es torni així a la situació establerta al pla general» local.

L´escrit, adreçat a l´alcalde, fa referència a unes paraules d´aquest en el «context de la reunió informativa [...] que l´Ajuntament va convocar el dia 4 de desembre. Segons aquestes paraules, si més del cinquanta per cent dels propietaris del terreny afectats no aprovàvem el pla director de les ARE, aquest pla no s´executaria», diu el document. Un dels propietaris afectats ha comentat a aquest diari que «li hem agafat la paraula. Si ell diu que caldrà tenir en compte la nostra opinió i que s´haurà d´estudiar, a veure si és cert», afegeix. Segons aquesta mateixa font, les signatures recollides representen 41 propietaris, 64 parcel·les i aproximadament 77.800 m2 de superfície, «una mica més de la meitat» del total.

L´alcalde, Jaume Monné, considerava ahir que s´havia fet una «interpretació parcial i interessada» de les seves paraules i recalcava que «mentre estem en període d´exposició encara tenim possibilitats de negociar alternatives amb els propietaris, i al final de la negociació és quan podrem determinar si hi ha voluntat majoritària de tirar endavant». Les signatures recollides, afegeix, es tindran en consideració, però també, segons Monné, s´haurà «d´analitzar amb detall aquestes voluntats». Igualment caldrà veure, diu, «si després de les negociacions estan disposats a acceptar altres propostes».

Monné manifesta que «hem d´exhaurir totes les vies de diàleg possibles» i «esgotar tots els camins per veure en quina situació queden les persones que es puguin sentir perjudicades i si algunes de les voluntats les podem salvar amb la primera o la segona proposta, i tornarem a parlar amb els propietaris».

L´oposició vol que es faci una consulta popular

Els quatre grups de l´oposició –Bloc Olesà, ERC, PP i Partit Olesà Independent– han entrat al consistori una moció demanant que es debati per ple la possibilitat de fer una consulta popular sobre l´ARE i que sigui vinculant. A part, els diferents grups han recollit nombroses signatures de ciutadans que s´oposen al projecte redactat, i alguns també han presentat al·legacions davant de l´administració. Entre altres consideracions, tots els grups coincideixen que 899 habitatges són massa. El Bloc, a més, demana que es canviï l´equip redactor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook