23 de desembre de 2008
23.12.2008
BAIX LLOBREGAT NORD

Sant Esteve prioritza la despesa social per sobre les inversions al nou pressupost

22.12.2008 | 01:00

El consistori sesrovirenc ha apostat, de cara a l´any vinent, per potenciar la despesa social per sobre de la inversió. L´Ajuntament ha aprovat els comptes per a l´any vinent, que pugen fins als 14,5 milions -pressupost consolidat net-, destinant més diners als àmbits que previsiblement seran més necessaris atesa la situació de crisi, com és el cas dels «serveis socials i la formació de gent a l´atur», segons que ha explicat l´alcalde, Enric Carbonell. El pressupost del 2009 és al voltant del 10% superior al de l´any passat en assumir-se gairebé tres quartes parts de l´increment salarial derivat de la valoració dels llocs de treball de la plantilla municipal. La resta d´increment als treballadors s´aplicarà l´exercici 2010.

Els comptes de l´any vinent, segons els càlculs municipals, reflecteixen una despesa social de 540 euros per ciutadà, sumant tant els diners que es destinen per veí a ajuts directes com els que s´adrecen a serveis d´atenció a la persona. El Patronat Municipal disposa per al 2009 d´un pressupost de 2,1 milions d´euros, i se´n «reforça» l´àrea de Benestar Social. En aquest sentit, s´ha previst un increment de les ajudes d´atenció domiciliària, teleassistència, tractaments pal·liatius i ajudes al transport per a estudiants, entre altres. Per contra, s´ha reduït «lleugerament» la partida destinada a activitat festiva i lúdica, i l´alcalde indica que «no deixarem de fer cap festa, però intentarem optimitzar els recursos, per dedicar més diners a altres àrees, com Serveis Socials».
La quantitat destinada a inversions serà el 2009 d´1,52 milions, i hi ha prevista la continuïtat de la urbanitzció de Can Bargalló i el Pou del Merli i d´altres obres com la transformació de la pista en pavelló i l´ampliació del cementiri. A més a més, hi ha inversions que estan pendents per al moment que se n´aclareixin les fonts de finançament, diu l´alcalde.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema