27 de desembre de 2008
27.12.2008
berguedà

Els cotxes mal aparcats centren la feina dels agents cívics de Berga

24.12.2008 | 06:41

Els cotxes mals aparcats han centrat la feina en els primers dos dies de funcionament del nou cos d´agents cívics de Berga.

Es tracta de cinc persones que, sense multar, recorren els carrers de la ciutat per informar els ciutadans en diferents matèries per aconseguir una millor convivència ciutadana. La posada en marxa d´aquest servei es fa per un període de sis mesos, per bé que el govern de la ciutat té intenció d´ampliar-lo perquè ho considera necessari.

Inicialment, els agents cívics treballen plegats, tot i que és previst que en el futur ho facin individualment. S´han dividit Berga en cinc zones i cada dia, de les 8 del matí fins a les 2 del migdia i des de 2/4 de 5 de la tarda fins a 2/4 de 9 del vespre dels feiners i els dissabtes, patrullen pel carrer per conscienciar els ciutadans i recollir les seves queixes o suggeriments. Fins ara, els principals problemes que han detectat han estat de cotxes mal estacionats en zones de càrrega i descàrrega, a les voreres i sobretot a l´espai reservat de la parada dels taxis, i ja han col·locat uns quants avisos, entre els quals un a l´alcalde de Berga, Juli Gendrau, «perquè les normes són per a tothom igual», argumenten. Expliquen que quan han avisat persones amb els cotxes mals estacionats, alguns han argumentat que «ho han fet sempre, i la nostra feina és dir-los que sempre ho han fet malament i que cal fer-ho bé». En el segon lloc del rànquing de la seva feina figuren els avisos a propietaris que no recullen els excrements dels seus gossos o bé que no els duen lligats amb una corretja, o d´altres com persones que estenen la roba que regalima. Els cinc agents cívics de Berga, Àngels Aguilar, Romina Ruiz, Iolanda Ruiz, Marc Eroles i Manel Fernández, també han pres bona nota, fotografiat i informat el consistori del mal estat de diferent part del mobiliari urbà, de voreres, de bancs fets malbé i d´elements perillosos que hi ha en diferenst indrets del nucli urbà. Tots coincideixen a destacar la bona rebuda que els han dispensat fins ara els ciutadans. «Ens han demanat si multem, i nosaltres els diem que la nostra feina no és sancionar sinó informar-los, a ells i a l´Ajuntament, de les mancances i suggeriments que ens fan» .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook