L'Hotel d'Entitats de Berga vacunarà sense cita quatre matins i una tarda d'agost

A partir d'aquest dijous ja es podrà rebre el fàrmac sense demanar hora

L'Hotel d'Entitats de Berga vacunarà sense cita quatre matins i una tarda d'agostSALUT

L’Hotel d’Entitats de Berga s’afegirà aquest dijous als punts establerts a tot Catalunya per vacunar la població de més de dotze anys sense cita prèvia.

El centre administrarà el fàrmac durant el mes d’agost cada dilluns de 4 a 7 de la tarda, i els dimarts, dimecres, dijous i divendres de 9 a 1 h del matí.

Actualment l’Hotel d’Entitats és obert com a centre de vacunació cada dilluns a la tarda fins a les vuit del vespre, i la resta de dies als matins, fins a les dues del migdia. Per tant, pràcticament s’administraran dosis sense cita a tot hora, sempre que el punt sigui operatiu.

S’afegeix així als centres de vacunació de Catalunya i també els de la regió sanitària de les comarques centrals a Manresa, Igualada i Vic, que també vacunen totes les tardes d’agost sense que calgui cita prèvia.

Crida a aprofitar l’agost

El departament de Salut i l’ICS de la Catalunya Central ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana perquè tothom aprofiti l’agost per vacunar-se.

La decisió d’obrir la vacunació sense cita s’ha pres per facilitar al màxim l’accés de la ciutadania a la vacuna i també perquè s’ha ralentitzat el procés coincidint amb les vacances d’estiu.

Segons Salut, és clau que la ciutadania es vacuni per augmentar la immunitat de grup, per fer front a la pandèmia i per mirar d’entrar a la tardor amb la màxima normalitat possible.

També es fa una crida especial a les embarassades, perquè tenen un risc vint-i-tres vegades més alt d’acabar ingressades per COVID-19.

Altres punts de vacunació oberts

Els altres punts de vacunació de la Catalunya Central, que també atenen al mes d’agost sense demanar hora, en aquest cas de 4 a 8 de la tarda, són l’Escorxador d’Igualada (de dilluns a divendres), l'edifici del Sucre de Vic (de dilluns a divendres) i el Palau Firal de Manresa (de dilluns a dijous).

Les cites programades continuen actives

La web vacunacovid.catsalut.gencat.cat continua activa, i la decisió de vacunar-se sense cita no afecta els qui ja tenen dia i hora demanats als punts de vacunació durant el mes d’agost. En aquest sentit, Salut recomana a la ciutadania que s’estimi més de programar cita, que la demani via web, perquè, de fet, és el sistema més útil per planificar la campanya de vacunació.

Prem per veure més contingut per a tu