19 de desembre de 2008
19.12.2008
Art

Pujalt posarà en funcionament durant el 2009 part del Museu Ernest Moliné

18.12.2008 | 15:55

L'Ajuntament de Pujalt espera que durant el 2009 es puguin iniciar les obres i posar en funcionament una part del futur Museu Ernest Moliné. Concretament, es preveu que l'obra s'executi durant el primer semestre de l'any que ve i que uns mesos després la part dedicada a l'himne nacional de Catalunya ja es pugui visitar.

Ernest Moliné Brasés, autor de la tornada dels Segadors, estava arrelat a la població de Ben Viure (Veciana), on va realitzar una part molt important de la seva obra literària i és per aquest motiu que se'l considera anoienc per vocació. El museu Ernest Moliné de Pujalt s'ubicarà a les actuals rectories del poble, dos edificis annexes situats al nucli de la localitat.

En aquests moments l'Ajuntament de Pujalt està pendent de signar un conveni amb el Departament d'Arquitectura i Paisatge de la Generalitat de Catalunya a través del qual cadascuna de les administracions invertiria 150.000 euros en el projecte. L'alcalde de Pujalt, Antoni De Solà, preveu que la signatura es faci efectiva el proper mes de febrer.

L'alcalde de Pujalt ha destacat que el museu comptarà amb dues vessants, 'una es dotarà de rigor científic, mentre que l'altra serà més popular i emotiva'.

La primera s'adreçarà especialment als estudiosos de la Renaixença perquè el que es vol és oferir als visitants la visió d'una època 'cabdal per Catalunya, fonament del catalanisme polític modern'. D'aquesta manera, els visitants podran aprofundir en l'època i obra d'Ernest Moliné a través de les seves cartes i escrits.

La segona vessant es relacionarà directament amb el catalanisme i la redacció de l'himne nacional del país. Així, segons De Solà, la idea és dedicar la sala únicament a l'himne dels Segadors per poder copsar la seva evolució al llarg de la història.

Pujalt, punt de referència de l'himne nacional

Amb aquest projecte, Pujalt vol esdevenir el punt de referència català de l'himne dels Segadors. De fet, segons Antoni De Solà, 'al país cal que hi hagi un referent per a l'himne nacional de Catalunya', ha explicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema