Segueix-nos a les xarxes socials:

Hansel, Gretel i Magda Puig brillen en la vetllada infantil del Kursaal

L'actriu manresana va destacar amb llum pròpia en un musical destinat a tenir una llarga vida

H

ansel i Gretel, de La Roda Produccions, va passar divendres per l'escenari del teatre Kursaal de Manresa davant d'un nombrós públic, amb espectadors petits i no tan petits, que no es van voler perdre les aventures d'aquests dos germans. Abans de començar, al pati del Kursaal, el Picapoll va exercir com l'excel·lent mestre de cerimònies que és entre els més menuts, tot i que en alguns va suscitar lleugeres mirades de recel, sorpresa inesperada i, fins i tot, el començament d'una llàgrima.

Sota la direcció de Dani Cherta i interpretat per Jordi González, Roser Colillas, Anna Gras, Cesc Cornet i la manresana Magda Puig, acompanyats del Cor de Cambra Tornaveu, Hansel i Gretel recrea la història recollida pels germans Grimm i en la qual els dos menuts, per ajudar a casa davant la misèria que estan vivint, s'aventuren en un bosc tenebrós. Amb el que no compten els menuts és amb la presència de la Bruixa de Massapà, que els empresonarà dins la seva caseta de llaminadures amb les intencions més adverses.

La Roda Produccions presenta un muntatge de correctíssima i alta factura a nivell de producció, interpretació i tècnicament, gens envejable a qualsevol muntatge musical. En la funció de divendres, alguna de les peces va quedar deslluïda, ja que el volum de l'enregistrament no va permetre rebre amb nitidesa les veus dels actors.

Cal esmentar, però, que en el desenvolupament dramatúrgic del muntatge hi abunda un excés d'afany explicatiu, ja que es repara en detalls prescindibles i el de-senllaç es resol ràpidament. El resultat de tot plegat és un muntatge al qual caldria un xic de síntesi en algunes escenes per tenir la durada perfecta recordant a qui va especialment adreçat. Però aquest comentari és simplement un petit apunt, ja que Hansel i Gretel conté tots els ingredients per tenir una llarga i fructífera trajectòria.

Tot l'elenc funciona però destaca, amb especial esment, la manresana Magda Puig, de qui ja havíem pogut veure els seus primers treballs i a qui s'entreveu una bona trajectòria escènica.

Prem per veure més contingut per a tu