Segueix-nos a les xarxes socials:

Cardona acull amb entusiasme la primera novel·la del seu veí Jordi Santasusagna

L'autor local va presentar, amb el teatre Els Catòlics ple, els detalls de L'infern d'alabastre

L'infern d'alabastre, novel·la ambientada a Cardona i escrita pel cardoní Jordi Santasusagna, va rebre la millor de les acollides dissabte a Cardona. El teatre Els Catòlics es va omplir en la presentació d'aquest llibre, que descriu un thriller històric amb la marede-déu del Patrocini, patrona de la ciutat, com a protagonista. Santasusagna, envoltat d'amics i en un to proper i amb comicitat, va explicar com va sorgir la seva primera novel·la, el procés de confecció i edició i el seu sentit.

Santasusagna va sentir un dia, tot sopant, un comentari amb referència als papers de Salamanca: "encara ens prendran la marededéu del Patrocini!". La frase li va donar la idea per al llibre: l'acció se situa a la Cardona de l'any 2009 i arrenca amb l'arribada al poble de dos personatges francesos que pretenen recuperar la Notre Dame du Port, una imatge gòtica de la Verge patrona de la ciutat.

Tot i que la idea es va gestar el 2006, Santasusagna va explicar que el cos de la novel·la el va escriure el 2009 i la va acabar el 2010. Però l'escriptor no es pensava que la novel·la interessés a les editorials. No obstant això, l'editorial Alrevés aviat s'hi va interessar i va acabar-la publicant: "ens falta orgull de poble, hem de pensar en aquests editors que no havien trepitjat mai la vila de Cardona i que s'han interessat tant per la novel·la", va afirmar Santasusagna. Per a l'autor, al llibre "cal no buscar-hi dobles sentits, senzillament, gaudir-ne".

Amb Santasusagna hi va haver el rector de Sant Miquel, Antoni Guixé, que va dir amb un to distès que "m'agrada molt la novel·la perquè deixa molt bé el rector i l'alcalde" i va lloar l'obra tot dient que "és la novel·la que he llegit amb més voracitat".

També van asssistir a l'acte l'alcalde de Cardona, Josep Maria Sala, i els editors del llibre, Roger Clanchet i Gregori Dolz, que van agrair a Santasusagna haver participat activament en l'edició del llibre. L'acte també va incloure la lectura en directe d'un fragment del llibre, a càrrec de Dídac Flores, i al final l'autor va signar llibres als assistents.

Prem per veure més contingut per a tu