Són una rara avis del panorama musical. Puput. Amb un nom triat per la seva sonoritat. I amb un segon disc que, com el primer, torna a anomenar-se com ells però en la seva traducció llatina, Upupa Epops. La música de Puput (atmosfèrica, embolcalladora, creadora de sensacions, de textures vocals, amb un punt de rebel·lia) porta un segell fet d'un pop eteri que pot recordar els islandesos Sigur Rós. I, com qualsevol que es desmarqui de les línies que fixen els cànons del consum FM, etiquetarem Puput com a marca indie.

I és que, realment, el quintet que formen Jordi Portabella, Juanjo Muñoz, Lluís Coll, Marc Torregrossa i Jordi Sànchez, tots ells gats vells de l'escena musical bagenca, s'ha de prendre com una alternativa veraç. Van sorprendre amb un primer treball, el 2013. Es van prodigar poc però no van deixar ningú indiferent. I avui tornen amb Upupa Epops, un segon disc que presentaran a la Sala Petita del Kursaal (21 h).

Ara, asseguren, han "prioritzat la melodia" que inicialment porta al cap el compositor i cantant Jordi Portabella, per, després, explica Juanjo Muñoz, "vestir-la entre tots". El resultat d'aquest Upupa Epops són nou cançons que la banda, si no hi ha canvis, tocarà en el mateix ordre que en el disc. Per què? "Potser pel ritme... les hem assajat per ordre, com si no ens funcionés d'una altra manera. Com si es tractés d'un missatge sencer, cada peça encaixa en el seu lloc" per donar pas al discurs global del treball, explica Muñoz.