Segueix-nos a les xarxes socials:

Els joves talents musicals concursaran a Manresa

El Conservatori acollirà aquest cap de setmana un nou premi que aplegarà més d'un centenar i mig d'alumnes d'arreu de Catalunya

Un total de 155 alumnes de 19 conservatoris catalans disputaran aquest cap de setmana a Manresa el 1r Premi al Talent Individual, un guardó musical convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA. El premi, que és el primer que es fa al país d'aquesta magnitud i s'adreça tant a cantants com a instrumentistes, tindrà dues modalitats: el 12è Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra, dirigit a joves músics de grau superior i professionals; i el 1r Premi al Talent individual, dirigit a estudiants de grau professional que cursen estudis reglats als Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de Catalunya, on hi haurà les categories aleví, júnior i jove. Els participants actuaran dissabte al Conservatori de Música de Manresa i diumenge al matí ho faran els quinze finalistes escollits pel jurat.

Tots els actes són oberts a la ciutadania. La cloenda es farà diu-menge a la tarda (18 h) a l'auditori del Conservatori, presentat per l'actriu Anna Alarcón, i inclourà l'actuació del saxofonista Llibert Fortuny. Dijous (19 h), al mateix lloc, Natxo Tarrés oferirà la xerrada Talent o disciplina? Les claus de l'èxit artístic, i s'escoltarà un concert de la Big Band del centre.

Els estudiants han estat seleccio-nats als seus centres de tal manera que, segons el president de l'Associació de Conservatoris de Catalunya, Víctor Santapau, a Manresa es podran veure els millors músics joves del país. "Estic segur que, dels guanyadors, en sentirem a parlar en el futur, ja que la majoria dels millors músics del panorama actual han sortit dels nostres centres", va explicar. La direc-tora de la fundació, Belén Latorre, va dir que s'ha triat Manresa per fer la primera edició per la gran trajectòria musical de la ciutat.

Prem per veure més contingut per a tu