Segueix-nos a les xarxes socials:

Òmnium entrega els premis juvenils de literatura, als quals s'han presentat unes cent obres

Òmnium entrega els premis juvenils de literatura, als quals s'han presentat unes cent obresbuixadera

La col·legiata del castell de Cardona va acollir, un cop més, el lliurament dels premis Bages Juvenils de literatura, que arribaven a la 33a edició; i el premi Vila de Cardona de Narrativa Historicollegendària, que ja va per la tretzena edició. La convocatòria, organitzada per Òmnium Bages i l'Ajuntament de Cardona, va rebre un centenar d'obres de joves escriptors, la gran majoria, del Bages. L'acte, que va ser presidit per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch; el vicepresident tercer del Consell Comarcal, Josep Canals; i el president d'Òmnium Bages, Jordi Corrons, va incloure l'actuació del duet Filferro, i s'hi va presentar la publicació que recull els 16 treballs seleccionats en la convocatòria d'enguany.

Pel que fa a poesia, el guanyador en la categoria de fins a 15 anys va ser Pol Meca Alba, de Cardona, amb Les quatre estacions. Les obres finalistes van ser La bandera catalana, d'Anna Pujol Clotet, de Cardona; i Ets tu: primavera, de Maria Company Muñoz, també de Cardona. En la categoria de 16 a 20 anys, es va premiar l'obra En vers somio el dia que m'estimis, de Jaume Planas Planas, de Manresa. Va quedar finalista Andrea Estebaranz, de Manresa, amb Ressons.

En l'apartat de narrativa, i en la categoria de fins a 15 anys, el jurat va donar el primer premi a Potser, d'Eulàlia Galante Perarnau, d'Avinyó. El treball finalista va ser Vaig conèixer una bèstia, de Marta González Pérez, de Manresa. En la categoria de 16 a 20 anys, el jurat va premiar Digue'm que m'estimes encara que sigui mentida, de Clàudia Vallecillos Pinos, de Navarcles; i va considerar finalistes les obres Batecs de primavera, de Maria Torras Pérez, de Manresa; Papallona, de Núria Camprubí Pujol, de Manresa; i Rectes paral·leles, de Júlia Farré Barbens, també de Manresa.

En l'apartat de narrativa historicollegendària, en la categoria de fins a 15 anys, l'obra guanyadora va ser Trenta dies... una vida, d'Èlia León Simon, de Cardona; i la finalista, El roure del mig del bosc, de Laia Costa Viladrich, de Cardona. En la categoria de 16 a 20 anys, el premi va ser per a Històries bèsties, de Judit Farré Badia, de Manresa. Hi va haver dos finalistes: Carta a Joan Poch Sardà, de Pol Torres Vila, de Manresa; i I si el destí vol tornaré a trobar la meva lluna, de Najale Chouiekh Bougrine, de Manresa.

Prem per veure més contingut per a tu