Segueix-nos a les xarxes socials:

El talent del planter manresà despunta

La Sala Petita del Kursaal acollirà, dissabte a la tarda, la cinquena edició del concert Joves Talents del Conservatori

El talent del planter manresà despuntaAleix Solernou

Talent: «especial aptitud intel·lectual, capacitat natural o adquirida per a certes coses». Així defineix la paraula l´Institut d´Estudis Catalants. L´Elena Òrrit (trompeta) de nou anys i Clara Soler (clarinet) de quinze, són dues alumnes del Conservatori Municipal de Música de Manresa que participen d´aquesta definició.

Ahir al Kursaal, Òrrit i Soler van interpretar fragments de la peça que oferiran als espectadors el dissabte a les 7 de la tarda en el marc del concert Joves Talents del Conservatori a la Sala Petita del Kursaal. Òrrit va interpretar Chanson de Parceval de C. H. Joubert, i Soler, Première Sonate de F. Devienne.

En el concert, que serveix per exhibir les capacitats artístiques del jove planter del Conservatori a la ciutat, també hi participaran una vintena d´alumnes més, tots d´entre 9 i 17 anys. Van ser escollits entre seixanta estudiants que van obtenir la qualificació d´excel·lent en el primer trimestre del curs. Aquests joves, en 12 formacions musicals, van ser els guanyadors del concurs intern que va convocar el centre musical i que es va celebrar el passat 1 d´abril. El concert oferirà un repertori eclèctic, pensat per a tots els públics. «Serà un programa amb molta varietat, que tindrà un alt interès per a qualsevol espectador», va assenyalar el director del Conservatori, Francesc Guillén. Què n´esperen?. «Una bona resposta de la gent, que vinguin a gaudir d´aquests joves talents». Enguany, és la cinquena edició d´aquesta mostra i torna després d´un any sense fer-se perquè va coincidir amb un concert organitzat per BBVA que aplegava tots els conservatoris de Catalunya i va tenir Manresa com a seu. «Vam haver de deixar de banda el concert de Joves Talents del Conservatori perquè estàvem molt enfeinats. Però, teníem clar que ho volíem reprendre i aquí estem, amb molta il·lusió i a punt per sorprendre el públic amb el talent d´aquests joves».

Alumnes participants

Els guanyadors de l´edició d´enguany i que actuaran dissabte al Kursaal són: Jan Badia (clarinet), Pere Requena (violoncel), Adrià Balcells (saxòfon), Adrià Garrido (violí), Elena Òrrit (trompeta), Júlia Garrido (violoncel), Clara Soler (clarinet) i Biel Pelfort (trompeta), així com també les formacions integrades per Mariona Casado (violí), Joana Carrascosa (violí), Toni Massegú (viola) i Marc Giménez (violoncel); el quartet de vent format per Fiona Sosa (oboè), Clara Soler (clarinet), Jordi Séllez (fagot) i Arnau Plaja (trompa); el duet de trompetes amb Biel Pelfort i Cesc Badia; i el trio integrat per Andreu Casals (clarinet), Lluc Rovira (violoncel) i Arnau Balcells (piano). Lluïsa Vinyes i Mònica Ramírez faran l´acompanyament al piano. Les entrades tenen un preu de 8 euros i es poden comprar a les taquilles, per telèfon (938 723 636) i per internet a www.kursaal.cat.

Prem per veure més contingut per a tu