Segueix-nos a les xarxes socials:

El duet bagenc ArçDuo posa música al poeta Casasses

Trini Mujal i Cristina Koch editen un disc amb 23 temes de l'autor català

El duet bagenc ArçDuo posa música al poeta CasassesArxiu particular

Diversos registres musicals vesteixen les cançons de Casassianes, el nou disc de la soprano alemanya Cristina Koch (resident a Manresa des de fa dues dècades) i la pianista i compositora cardonina Trini Mujal. El treball del duet pren l'obra poètica d'Enric Casasses (Barcelona, 1951) com a punt de partida per dur al terreny musical un seguit de composicions alhora juganeres i reflexives.

«La meva intenció inicial era musicar poetes contemporanis», explica Mujal, que va trobar una font d'inspiració en els llibres Bes nagana (Edicions de 1984, 2011), T'hi sé (Edicions de 1984, 2013) i Començament dels començaments i ocasió de les ocasions (Edicions 62, 2008). «En els concerts donem el text, perquè les poesies són obres d'art en elles mateixes», afegeix la pianista bagenca.

Cristina Koch i Trini Mujal formen el grup Arçduo des del 2002, una unió de veu i piano que ha actuat arreu del país i ara vol portar arreu la nova proposta de Casassianes. El nou àlbum és el tercer treball discogràfic que signen plegades i conté 23 cançons.

«En Casasses posa el dit a l'ull en uns textos que fan pensar, els seus són uns versos que s'han de llegir dos cops», apunta Mujal. En el disc, distingeix tres grups de cançons: «hi ha una primera part molt crítica, que parla de qüestions com la llibertat. Després, hi ha un tram de cançons més divertides, més cabareteres, que es cor-responen a Bes nagana, i en el tercer, que inclou peces procedents de T'hi sé, hi ha un poema, Fernando Pessoa & Billy the kid, que parla de com el poeta no fingeix el dolor sinó que se l'inventa i ressona en el lector».

El duet va presentar el disc dies enrere en un concert que va tenir lloc a l'Arxiu Joan Maragall de Barcelona. La diversitat estilística és un dels segells característics del disc, que inclou des de melodies modernes i de jazz fins a peces amb aires d'havanera.

«Són com petites miniatures», afirma Mujal, que posa l'exemple del lied per cercar un referent que aproximi el lector a l'essència de les creacions compostes per la cardonina. Un cop tret l'àlbum a la venda, el recorregut és ara en mans de les possibles actuacions que puguin sorgir. «Tenim ganes de presentar aquest treball al públic», afirma Mujal.

Prem per veure més contingut per a tu