Segueix-nos a les xarxes socials:

L'humor de «Rhümia» arriba al Conservatori de Manresa

El muntatge ha guanyat el Gran Premi BBVA al millor espectacle de circ

L'humor de «Rhümia» arriba al Conservatori de ManresaImatge promocional

El pallasso fa u n dels oficis més generosos i entranyables d'entre les arts escèniques: fer riure el públic. Rhum i Cia, la companyia de clown que arriba demà al teatre Conservatori de Manresa, va néixer per portar a bon terme Rhum , un projecte que Joan Montanyès Monti va deixar inacabat sobre la figura del mític pallasso Enrico Jacinto Sprocani, Rhum . La reunió d'amics de Monti , que va rebre grans aplaudiments (i, especialment, sorolloses riallades), continua amb el nou espectacle que es podrà veure a la capital del Bages, Rhümia .

En aquesta ocasió, Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià i Pepino Pascual evidencien que, a casa seva, hi ha un altre món possible, una altra pista de circ mís íntima amb noves entrades de pallassos, cançons i músiques d'arreu del món. Rhümia , guanyador del Gran Premi BBVA 2016 al millor espectacle de circ, és un cant a l'esperança, a la necessitat de riure i fer riure per sobre de totes les coses. És una proposta una mica gam- berra , dirigida per Martí Torras Mayneris i amb direcció musical de Pep Pascual, que ha obtingut un gran èxit al Teatre Lliure de Barcelona.

La proposta neix de Rhum , qui fou un gran pallasso de la primera meitat del segle XX, amb una comicitat excepcional i una habilitat fora del normal per improvisar i crear números, esquetxos i paròdies. Al mateix temps, era una persona turmentada. Se sentia molt desgraciat fora de la pista i els escenaris. Els espectacles que en són deutors són, doncs, un homenatge al món del circ i a la figura del pallasso fet des de la tendresa, la poètica, la sensibilitat, la musicalitat, el gamberrisme i la bogeria que Monti posava als seus espectacles. I, sobretot, mostren un gran respecte cap al llegat que va deixar Joan Montanyès Martínez a les arts escèniques.

Prem per veure més contingut per a tu