Segueix-nos a les xarxes socials:

«12 valientes»: Tropes d'elit contra els talibans

El danès Nicolai Fuglsig debuta amb un film basat en els fets reals d'una operació nord-americana a l'Afganistan

«12 valientes»: Tropes d'elit contra els talibansImatge promocional

El director danès Nicolai Fuglsig dirigeix 12 valientes, la seva estrena en un llargmetratge. El film és un drama èpic basat en fets reals en el qual s´explica l´arriscada missió d´un cos d´elit de les Forces Especials dels Estats Units destinades a combatre els talibans i el grup terrorista Al-Qaeda a l´Afganistan, després dels atemptats que van tenir lloc a Nova York l´11 de setembre del 2001.

Chris Hemsworth -actualment també a la cartellera amb Vengadores: Infinity War- comparteix repartiment amb la seva parella, l´actriu Elsa Pataky. En el repartiment també hi trobem Michael Shannon (La forma del agua), Michael Peña (Ant-Man), Navid Negahban (El francotirador) i Trevante Rhodes (Moonlight).

El film, que va ser rodat a Albuquerque, a l´estat de Nou Mèxic, es basa en el llibre de no ficció Horse Soldiers, de Doug Stanton. Allí, l´autor hi conta la història dels dotze primers soldats de les Forces Especials a qui van enviar a l´Afganistan, a finals del 2001, un autèntic cos d´elit preparat tant per a la diplomàcia com per a l´acció militar. Un cop en territori asiàtic, van unir forces amb l´Aliança del Nord de l´Afganistan per tal de combatre els talibans que, aleshores, governaven el país. Per aquest motiu, es van posar en contacte amb el cabdill local Abdul Rachid Dostum.

El film, d´una llargada considerable, 130 minuts, mostra les operacions que van haver de dur a terme els nordamericans en la revenja pels atemptats.

Prem per veure més contingut per a tu