Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Lacetània tornen amb un nou premi de música

El guardó de circ salta de la convocatòria que coordina Òmnium i que cobreix un ampli ventall de vessants culturals amb deu categories en total

Els Lacetània tornen amb un nou premi de música

Ara fa dos anys, els Lacetània, coordinats per Òmnium Bages-Moianès, van fer un salt ambiciós reconvertint-se en els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, amb una gala pròpia de lliurament, separadament del Premi Bages de Cultura. Els nous Lacetània van passar de quatre a nou premis, i s'hi van sumar tres noves entitats convocants: La Crica; El Galliner i el Cercle Artístic. A més, Òmnium també va aportar dos guardons a la convocatòria: l'Empremta i el Bages de Narrativa Jove. L´any passat, tot i la pandèmia, aquests guardons, que volen reconèixer el talent acadèmic, artístic i creatiu de la Catalunya Central, en van afegir un desè: el Premi Plácido a la producció cinematogràfica, impulsat per Cineclub Manresa. I en la nova convocatòria, la del 2021,que ahir es presentava, una de freda i una de calenta: s'aplaudia la incorporació del Premi Litel de Música però es lamentava la baixa dels guardons de circ promoguts per La Crica.

El nou premi a una composició musical inèdita, tant la lletra com la instrumentació, i íntegrament en català, el promou l'estudi de gravació Litel.cat, encapçalat per Sergi Torrecillas. L'empresa, nascuda a Solsona fa «6 o 7 anys», en fa mig que s'ha instal·lat a Manresa, en els antics estudis Kay, a les Farreras. I explicava que dels treballs que es rebin es valorarà, sobretot, «l'originalitat». Torrecillas s'estrenava ahir amb la resta de representants de les set entitats convocants restants. Anna Vilajosana, presidenta d'Òmnium , apuntava el «compromís» que representa per «la cultura, el país i el territori» apostar per una nova convocatòria dels Lacetània en un moment «complicat» per la a cultura. De fet, les conseqüències de la pandèmia, subratllava, han provocat la baixa de La Crica, a qui s'espera recuperar.

El termini de presentació de treballs finalitzarà el 15 d'octubre i la gala de lliurament es farà el 19de novembre. Són, va remarcar Vilajosana, «uns premis vius» que no renuncien, com va subratllar Llorenç Planes, coordinador dels guardons, a «continuar incorporant altres disciplines». Per exemple, la dansa.

Prem per veure més contingut per a tu