Segueix-nos a les xarxes socials:

Cardona reivindicarà el llegat del músic Joan Roure en honor del centenari del seu naixement

Cardona reivindicarà el llegat del músic Joan Roure en honor del centenari del seu naixement

L’octubre passat va fer 100 anys que el músic Joan Roure Jané va néixer. Tot i ser andorrà i resident a Solsona, va mantenir un estret vincle amb la ciutat bagenca de Cardona, del qual n’ha quedat un important corpus d’arranjaments i de composicions que ja formen part de l’imaginari musical cardoní, així com nombroses petjades en programes, imatges i documents que el musicòleg Ovidi Cobacho Closa ha mirat de resseguir i de recopilar en un estudi.

Així doncs, la ciutat celebrarà, el proper 8 de desembre, la cloenda d’aquest any commemoratiu i dedicarà una vetllada en record del músic.

L’acte tindrà lloc la Diada de la Puríssima a 2/4 de 7 de la tarda a la Cripta dels Sants Màrtirs de Cardona, i serà d’entrada lliure. A banda de desgranar la seva activitat musical, es projectaran imatges i enregistraments audiovisuals recuperats de diferents arxius. Pocs dies després és previst que la Coral Cardonina també se sumi a l’homenatge del mestre Roure dedicant-li una part del seu 61è Tradicional Concert.

Prem per veure més contingut per a tu