Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Fruitós de Bages entrega aquest divendres el premi periodístic Lluís Espinal

El guanyador del premi professional s'emportarà 2.000 euros i el de categoria juvenil, 500

Sant Fruitós de Bages entrega aquest divendres el premi periodístic Lluís EspinalDAVID BRICOLLÉ

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages lliurarà aquest divendres el premi Lluís Espinal de periodisme social i denuncia. El jurat ja ha emès el seu veredicte d’entre els diferents treballs presentats en les categories professional i juvenil. Aquesta primera edició del certamen periodístic ha comptat amb un jurat format per professionals del món del periodisme, de l’àmbit educatiu i membres de la comissió Lluís Espinal.

En el veredicte s’han tingut en compte la qualitat periodística i narrativa dels treballs presentats, l'esforç en la investigació pròpia amb pluralitat i contrast de fons, el tractament contextualitzat i la sensibilització social, l'enfocament original, l'ús d'una terminologia que reflecteixi la realitat incidint en el respecte a la dignitat de les persones i l'impacte social aconseguit amb la divulgació del treball.

La dotació econòmica

El premi de la categoria professional està dotat amb un import de 2.000 euros i el treball en categoria juvenil, amb 500 euros. Durant l’acte d’entrega de guardons, el periodista, escriptor i director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro, oferirà una conferència on parlarà sobre la veritat en la societat de la informació.

L’acte d’entrega de premis se celebrarà aquest divendres 4 de febrer, a les 7 de la tarda, al Teatre Casal Cultural i comptarà amb l’assistència de la Cònsol de Bolívia, Maya Nemtala i el Cònsol General de Bolívia a Barcelona, Martín Bazurco. Les persones que vulguin assistir-hi han de descarregar-se prèviament una invitació a https://entradas.codetickets.com/entradas/ajuntamentsantfruitos?lang=es_ES

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la comissió Lluís Espinal han impulsat aquesta primera edició d’aquests guardons per tal de potenciar el sentit crític del periodisme i la defensa dels valors socials o de denúncia de situacions de vulneració de drets fonamentals. La previsió és que aquests premis es convoquin de forma bianual per la seva consolidació.

Prem per veure més contingut per a tu