Segueix-nos a les xarxes socials:

6 fires i festes imprescindibles d'aquest cap de setmana

Apunta: Navarcles celebra la Monacàlia, a Manresa desfilen els Armats i a Súria fan la Fira de Rams

6 fires i festes imprescindibles d'aquest cap de setmanaAJ Súria

Desfilada dels Armats, Manresa

Diumenge, de 10 a 13.30 h, els Armats de Manresa, en el marc de la Festa del Banderer, desfilaran pels carrers de la ciutat, aquest any amb canvi de Capità Manaia. A les 20 h, sortida des de la basílica de la Seu de la processó del Silenci. 

La Fira de l’Abat (Monacàlia), Navarcles

Dissabte i diumenge, matí i tarda, a diversos espais, parades, mostra d’oficis i escenificacions relacionades amb la fundació del monestir de Sant Benet, al segle X. Els espectacles són a càrrec del Grup de Teatre de Navarcles, Colla de Geganters i Grallers, Ballet Jove de Navarcles i Esbart Dansaire Navarclí. També hi haurà espectacles itinerant de la Companyia Cinot, El Personal i Les Zíngares. La plaça de la Vila serà l’espai central. La plaça Aguilar, la plaça del Coro i al parc Marcel·lí Monrós serà l’espai dels menuts i menudes. La plaça del General prim estarà dedicada al vi. El parc Marcel·lí Monrós acollirà la Taverna, amb música en directe de La Trup Duet i La Prima Vera; i també hi haurà intercanvi de plaques de cava. La plaça Sant Valentí s’ambientarà com l’era d’una masia. A la Font Nova hi haurà atraccions de fira. A la plaça de l’Església hi haurà les cantades de l’Escola de música de Navarcles i dissabte, a les 12 h, l’espectacle Marro de Bruixes de la Companyia Cactus. Es podrà pujar al campanar. Dissabte, a les 21 h, actuació de la Cia Imprevisto’s, amb l’espectacle de circ Fingerlight.

Fira de Rams de Súria

Diumenge, a les 10 h, a la plaça de Sant Joan, 13a Trobada Gegantera. Plantada de la imatgeria participant, amb les colles de La Llàntia de Mataró, de Callús, Cardona, El Pont de Vilomara i Rocafort, la Font del Ros de Berga, Els K+Sonen de Balsareny, Cervelló i les colles surienques El Gorg de l’Olla i Geganters i Grallers del Poble Vell; de 10.30 a 11.45 h, activitats infantils, organitzades pels Geganters i Grallers del Poble Vell; a les 12 h, davant l’Església Parroquial de Sant Cristòfol, benedicció de Rams. A continuació, cercavila i ballada de gegants de les colles participants en la 13a Trobada Gegantera de la Fira de Rams de Súria. Recorregut: carrers del centre de la vila; a les 17.30 h, a la plaça de la Serradora, ballada de sardanes amb la Cobla Súria.

Recorreguts eqüestres del Lluçanès

Diumenge, a les 9 h, arribada al pavelló esportiu de Prats de Lluçanès, on hi haurà cafè i coca per a tothom. De 10 a 11 h, benvinguda a càrrec de l’alcalde, Jordi Bruch. Presentació de la Ruta a Cavall: paisatges serens (Camins medievals i Terra de bruixes i bandolers) a càrrec de Marta Homs, tècnica de turisme i patrimoni del Consorci del Lluçanès. La homologació dels primers recorreguts eqüestres, a càrrec de Joan Martí Pozzi, representant de la Federació Catalana d’Hípica. A partir de les 11, passejades gratuïtes amb carros i cavalls. D’11.30 a 13.0 h, recorregut a cavall, fent visita al punt d’acollida de Prats de Lluçanès. A les 14 h, dinar de cloenda amb arrossada popular. Preu: 18 euros, adults; i 11 euros, infants. Dinar gratuït per a tots els participants a cavall. Reserva prèvia al 657 565 326. 

Mes de la Cultura, Sallent

Dissabte, a les 12 h, a la plaça Sant Antoi Maria Claret, audició de sardanes amb la cobla Súria. Organització: Dansaires Sallentins. A les 14 h, al passeig 1 d’Octubre, Maquisfest presenta I tu, què Tokes?, jornades dedicades a la música per a duets o cantautors. Organització: Associació Cultural Maquisfest. A les 17 h, a la plaça Sant Antoni Maria Claret, classe magistral de zumba i berenar. Organització: Asprodis. Diumenge, a les 10.30 h, inici a la plaça de la Rampinya de la caminada per la séquia amb espectacle familiar A Redossa i la pell dels camins. 3 km. Espectacle en el marc de la 19a edició del circuit de preestrenes del programa Testimoni Escènic. A les 11 h, al passeig 1 d’Octubre, Maquisfest presenta I tu, què Tokes?, jornades dedicades a la música per a duets o cantautors. Organització: Associació Cultural Maquisfest. A les 12 h, al barri de la Rampinya, concert amb el grup musical Clara i Xevi. A les 16 h, a Cal València, jocs de taula a càrrec de Taulitza’t.

Mercat de proximitat i mercat de la rampoina, Santpedor

Dissabte, de 10 a 14 h, a la plaça Gran U d’Octubre. Mercat de proximitat amb venda directa de productors del territori i mercat de la rampoina, d’articles de segona mà (inscripcions obertes a l’oficina de reciclatge). Organització: Horts amb Flors amb el suport de l’Ajuntament.

Prem per veure més contingut per a tu