Segueix-nos a les xarxes socials:

Imatge d'arxiu d'un acte dins del marc de la festa major de Gironellaarxiu

Els millors plans per fer aquest cap de setmana a les comarques centrals

Consulta totes les propostes per sortir de casa els pròxims dies

Les festes majors omplen les agendes dels municipis de la regió central. Consulta-les totes, així com les propostes musicals, culturals i socials per sortir de casa aquest cap de setmana a les comarques de l'àmbit del Regió7.

Fires i festes

AVIÀ

Festa Major -Dissabte, a les 9 del matí, a la zona del Roc Tou, tir al plat; a les 10 h, a la pista poliesportiva, torneig de 3x3. Diumenge, a les 10 h, davant de la piscina municipal, torneig de volei fang.

BAGÀ

Volteja l’estiu al Berguedà - Dissabte, de 18 a 20 h, al carrer del Raval, xaranga participativa. De 18 a 21 h, desfilada malabarista amb Eklipsy Lights. De 20 a 21 h, a la plaça de la Vila, cercle de percussió per a tothom amb Unisó. Organització: Federació del Comerç Berguedà.

GIRONELLA

Festa Major: Sant Roc -Divendres, a la tarda, inflables a la piscina municipal. Entrada lliure; a les 20 h, a l’Espai Vermúsic, concert amb la Coral Juvenil Les Veus de Gironella; a les 20.30 h, a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, acte de comiat i proclamació del Pubillatge Gironellenc; a les 21 h, a l’Espai Vermúsic, concert amb Trending Covers; a les 23.30 h, a la Plaça de l’Estació, concert amb Buhos i festa amb els Dj’s Mon Dj i Dj Capde. Dissabte, a les 9 del matí, a les roques del Pont Vell, trobada infantil de pesca; a les 11.30 h, a la plaça de la Vila, matinal de jocs de plaça i cucanya; a les 19 h, festa a la piscina municipal; a les 21 h, a l’Espai Vermúsic, concert amb Top Band; a les 22 h, a la plaça de la Vila, llançament del tres coets, pregó de les festes de Sant Roc 2023 per part del Pubillatge i Festival de Dansa Foklòrica Vila de Gironella amb l’Esbart Sant Jordi de Gironella i l’Esbart Manresà; a les 23.30 h, a la plaça de l’Estació, festa amb l’orquestra i grup de versions Maribel i festa amb el Dj’s Trapella i Ernest Codina. Diumenge, a les 12 h, a la plaça de la Vila, joc de les cadires per a adults i xics amb Jordi Callau (recmanat portar cadira de casa); a les 12.15 h, a l’Església Nova de Santa Eulàlia, missa; a les 18 h, al Camp de Futbol, partir de festa major amb l’Atlètic Gironella i Penya Barcelonista Anguera; a les 19 h, a la plaça de la Vila, festa de confeti amb Jordi Callau; a les 20 h, a la plaça de l’Estació, concert amb l’Oquestra Selvatana (entrada anticipada, 5 euros: www.culturitzat.cat); a les 21 h, a l’Espai Vermúsic, concert de tribut a Estopa; a les 23 h, a la plaça de l’Estació, ball amb l’Orquestra Selvatana (entrada anticipada, 5 euros: www.culturitzat.cat). Dilluns, a les 18 h, a la plaça de la Vila, sardanes amb la Cobla els Montgrins; a les 19 h, a la plaça de la Vila, espectacle d’animació infantiil amb Moi Jordana i el Taller de Malabars; a les 20 h, a la plaça de l’Estació, concert amb l’Orquestra Montgrins (entrada anticipada, 5 euros: www.culturitzat.cat); a les 21 h, a l’Espai Vermúsic, concert de tribut a El Canto del Loco; a les 23 h, a la plaça de l’Estació, ball amb l’Orquestra Montgrins (entrada anticipada, 5 euros: www.culturitzat.cat). Dimarts, a les 20 h, a la Fundació Sant Roc, proclamació del Padrí i Padrina 2023 de la Fundació Residència Sant Roc; a les 21.30 h, a la plaça de la Vila, cantada d’havaneres amb el grup Port Bo i a rom cremat; a les 22 h, a la piscina municipal, gran quina i festa amb les PD’s King K-Cau.  

IGUALADA

Festa Major -Dilluns, a les 12 h, al saló de sessions de l’Ajuntament, lliurament del penó de la ciutat i del tabal de la patera; presentació de l’estampa del sant i del drac antic d’Igualada. La Tabalera d’enguany és la Bet Andreu Busqué; l’estampa és a càrrec de Cels Codina. L’entitat portadora del penó serà enguany l’Ateneu Igualadí, amb motiu dels 160 anys de l’entitat; a les 18 h, a la sala d’exposicions de la Biblioteca Central, inauguració de l’exposició: A ritme de jazz! Les jazz-band a Igualada (1928-1969); a les 18.30 h, tast d’imatgeria i assaig obert a la ciutat, al pati de la Casa de la Festa del Museu de la Pell; a les 19 h, a la Sala Municipal d’Exposicions, inauguració de l’exposició Badant Igualada, de Toni Guix; a les 21 h, a la plaça de l’Ajuntament, lectura del pregó de festa major a càrrec d’en Peyu, actor, humorista i presentador; seguidament, espectacle de circ NüShu de la Cia Capicua. Dimarts, a les 10 h, visita guiada «Un matí per descobrir l’Ateneu Igualadí», a càrrec de David Martínez. Cal treure entrada gratuïta a tiquetsigualada.cat o presencialment al Punt La Sala; a les 19 h, acompanya la imatgeria festiva des de la Casa de la Festa i fins la Plaça de l’Ajuntament; a les 19.30 h, arribada de la imatgeria i balls de lluïment; seguidament, tast de pòlvora i a les 20 h, al Teatre Municipal Ateneu, concert de la JOSA i Blai Bosser. Preu: 10 euros adults; 7 fins a 25 anys.

MANRESA

Festa Major -Diumenge, a les 18 h, a la Plaça Major, tallers de Xàldiga Infantil: Fotografia’t amb la imatgeria infantil; a les 20.30 h, moscada infantil, mostra de foc per als més petits i amb l’actuació de Quands Band Jove; a continuació, correfoc infantil.

MOIÀ

Festa Major - Dissabte, a les 22 h, a la plaça Major, Dj Vila & Plade. Diumenge, sardanes (vegeu Sardanes) i a les Festival Internacional Francesc Viñas (vegeu Música).

Música

CARDONA

Cicle Espais: Sal Dolça -Dissabte, a les 20.30 h, a la plaça de Santa Eulàlia, concert del duet de música clàssica amb la cardonina Fina Company (piano) i l’egareanca Clara Jorba (soprano). Hi haurà gastronomia local a càrrec de restauradors de Cardona i cellers de la DO Bages.

MANRESA

Voilà! a la Lluvià -Divendres, a les 21 h, a l’exterior de la Torre Lluvià, concert amb D.O. Bages amb Les 3 i 5. Gratuït. Dissabte, a les 21 h, a l’exterior de la Torre Lluvià, concert amb D.O. Bages amb Duònia. Gratuït. L’espai de música i gastronomia obre de dijous a diumenge, de 19 a 00 h. Més informació: www.voila.cat. 

MOIÀ

40è Festival Internacional de Música Francesc Viñas -Diumenge, a les 20 h, a l’Espai Cultural Les Faixes, concert L’ombra de Farinelli, a càrrec Polifem Consort. Entrades: 20 euros, i 15 euros per als socis. Descomptes de 2x1 als comerços de l’ABIC. Organització: Joventuts Musicals de Moià. Més informació i reserves: 639 640 434 i www.joventutsmusicals.cat/moia. 

MONTSERRAT

Festival Internacional Orgue de Montserrat -Dissabte, a les 21 h, a la basílica de Santa Maria, concert Villanescas espirituals i danses del segles XVI i XX, amb Cantoría (Inés Alonso, soprano; Jorge Losana, tenor i director; Oriol Guimerà, alto i Valenti Miralles, baix). Amb Joan Seguí, organista titular de Santa Maria del Mar de Barcelona. Més inforamció: www.abadiamontserrat.cat.

PRATS DE LLUÇANÈS

Fes-te l’agost. Cicle musical de petit format -Divendres, a les 22 h, als jardins de Cal Bach i de la Farmàcia Vella, concert de Ferran Orriols, que presentarà el seu disc Plata, amb banda. Gratuït. 

PUIGCERDÀ

Summerfest -Divendres, a les 21 h, al Camí de Sant Marc, concert de David Bisbal amb Me siento vivo Tour 2023. Dissabte, a les 21 h, concert del violinista Ara Malikian. Diumenge, a les 21 h, concert de Miki Núñez. Dilluns, a les 21 h, concert de Rosario: Dimarts, a les 21 h, concert d’Els Amics de les Arts. Entrades a occidentsummerfest.com

Festival de Música de la Cerdanya -Diumenge, a les 18 h, al Casino Ceretà, concert de Les Vespres d’Arnadí, amb Les 4 estacions de Vivaldi. Venda d’entrades a www.codetickets.com i a l’oficina de turisme de Puigcerdà.

LA POBLA DE LILLET

Festival Art d’Ara -Divendres, a les 19.30 h, al monestir de Santa Maria de Lillet, concert de Trio Tico amb Fandango Mediterrani. Amb Carlos Coronado (guitarra), Guillem Soler (baix) i Jordi Morel (bateria). Preu: 8 euros. Venda anticipada a l’Oficina de Turisme de la Pobla, 687 99 85 41 i a l’ajuntament, 93 823 60 11. En cas de quedar-ne disponibles, el mateix dia al monestir a partir de les 19 h. Cada dissabte del mes d’agost, visites guiades al monestir de Santa Maria de Lillet, a les 10, 11 i 12 h. Gratuït. Aforament limitat. Organització: Civitas Cultura i Ajuntament de la Pobla de Lillet. Exposició: Del Picasso de gernika als desafiaments pel demà.

OLIUS

22è AIMS Festival. Vetllada musical -Divendres, a les 22 h, a l’església de Sant Esteve. Amb IMario Caroli i Juliette Hurel (flautes), Dominik Wollenweber, Jean-Louis Capezzali (oboès); José Luis Estellés (clarinet), Víctor Lardiés (clarinet baix); Miriam Gussek (fagot) i Óscar Sala (trompa). Amb obres de Jolivet, Bach, Dusapin i Janácek. Preu: 15 euros. Més informació: www.aims.cat

RAJADELL

Nits d’estiu -Dissabte, a les 22 h, a la Plaça de l’Església, concert d’Unusual Trio, amb el pianista Ignasi Terraza, el saxofonista Adrian Cunningham i el bateria Esteve Pi. Preu: 10 euros. Es podrà pagar en efectiu o targeta, el mateix dia del concert. Reserves trucant a l’Ajuntament: 93 836 80 26.

RINER

22è AIMS Festival. La Casa Gran del Miracle s’omple de música -Dissabte, a les 20 h, al Pati de la Casa Gran del Miracle. Concert amb alumnes de l’AIMS. Preu: 10 euros. Més informació: www.aims.cat

LA SEU D’URGELL 

12è FeMAP, Festival de Música Antiga dels Pirineus -Divendres, a les 20 h, al Seminari, l’església de Sant Joan, concert L’ombra de Farinelli, a càrrec de Polifem Consort. Visita guiada inclosa: Església de la Immaculada i exterior del Seminari. Hora: 18.30h (Punt de trobada: Jardins del seminari). Entrades: 16 euros, anticipades; i 20 euros, a taquilla. Consultar altres descomptes. A la venda a femap.cat.

SOLSONA

22è AIMS Festival. Art amb art - Divendres, a les 20 h, a la Terrassa del Museu Diocesà i Comarcal, concert dels alumnes de l’AIMS Preu: 10 euros. Més informació: www.aims.cat

22è AIMS Festival. Concert de cloenda: Dimenge, a les 20 h, al Teatre Comarcal. Amb Juliette Hurel, flauta; Jean-Louis Capezzali, oboè; José Luis Estellés, clarinet;Miriam Gussek, fagot; Oscar Sala, trompa; Christoph Rahn, contrabaix i alumnes de l’AIMS. Preu: 15 euros. Co-organitzat amb el Consell Comarcal del Solsonès. Més informació: www.aims.cat

VILADA

Nits als pins -Divendres, a les 22 h, al Parc dels Pins del Metge, concert de Rita Payés i Pol Batlle. Hi haurà servei de bar i food-trucks amb productes locals. Preu per concert 12 euros. Entrades a www.vilada.cat; Queviures Maribel; Especialitats Viñas i Forn Cal Massana.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a tu i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.