El Correfoc infantil, la Moscada i els tallers de Xàldiga celebren avui que s’acosta la festa major

Les activitats se celebraran aquest diumenge a partir de les 6 de la tarda a la plaça Major, i al vespre hi haurà la cercavila de foc

El Correfoc infantil se celebrarà aquest diumenge al vspre a la plaça Major

El Correfoc infantil se celebrarà aquest diumenge al vspre a la plaça Major / OSCAR BAYONA

Redacció

El Correfoc infantil, la Moscada i el taller de Xàldiga pensat perquè els nens i nenes s’introdueixin al món dels tabals, el del foc i les guspires, anuncien l’arribada de la Festa Major de Manresa. El gruix de la festa major es concentrarà entre els dies 23 al vespre i fins el 28 d’agost. Diumenge, però hi ha una prèvia amb amb els esmenats tallers, Moscada i Correfoc infantil.

Se celebrarà a la plaça Major a partir de les 6 de la tarda. Els joves podran fer de tabalers o diables per un dia, i fer-se fotografies amb la imatgeria. També tindran la possibilitat de comprar tot el que es necessiti per preparar-se per al Correfoc o donar la pipa a la Tremenda.

A la mateixa plaça, a partir de 2/4 de 9 del vespre, hi haurà la Moscada infantil que oferirà una mostra de percussió dels Tabalons, l'espectacle de foc dels Diables i la participació de la imatgeria de la secció infantil de Xàldiga Taller de Festes com la Tremenda i la Traqueta. L’activitat estarà amenitzada amb l'actuació de Quands Band Jove.

Correfoc Infantil

Un cop finalitzada la Moscada, arribarà l'hora del Correfoc infantil, que sortirà de la plaça Major i passarà pel carrer Cap del Rec, plaça del Carme, carrer Pedregar, carrer Sabateria i carrer Sant Miquel abans de tornar a la plaça Major.

Per participar-hi es recomana complir les següents mesures de seguretat: portar barret, calçat adequat, mocador de coll, màniga i pantalons llargs, roba de cotó, taps a les orelles i calçat adequat.

Amb motiu d’aquests actes, Policia Local tancarà el trànsit de vehicles a la plaça Major, plaça del Carme i els carrers Cap del Rec, Pedregar, Sabateria i Sant Miquel.

A partir de les 2 de la tarda es prohibirà l’estacionament en tots aquests carrers esmentats.

El Tap’Antic

El tret de sortida de la festa major el protagonitzarà el Tap’Antic, una vesprada gastronòmica al Centre Històric, on hi haurà desgustacions de tapes per a tots els gustos amb beguda a 4 euros. Començarà a ls 7 de la tarda.

23 establiments de restauració oferiran la seva tapa als vianants. Són 9 Jutjat, A l’Ombra, Alzina, Atiq, Do ut des, El Garitu, El Golut, El Graner, El Pardal, l’Englantina, La Casa dels Pernils, La Montserratina, Lab84, Laida Restaurant, L’Ànima, Las Vegas, Porta Ferro, Quinze, Restaurant Oryza, Toni’s, Torrent cafè&tapes, Vermell i Vermuteria Santa Rita.