Segueix-nos a les xarxes socials:

Pixar la clava amb una obra mestra, «Inside Out»

Esteve Soler ens apropa les primeres impressions sobre el nou film d'animació

Pixar la clava amb una obra mestra, «Inside Out»EFE

Després de Toy Story, Wall-E o Up, a pocs els sorprendrà que la productora Pixar hagi fet una nova obra mestra. Però en aquesta ocasió m´atreviria a dir que el seu nom film, que s´ha presentat durant les darreres hores en estrena mundial al festival de Canes, és també una pel·lícula important.

Inside Out, la primera gran ovació del 68 Festival de Canes i que podrem veure a les sales catalanes amb el nom Del revés a partir del 17 de Juliol, és una pel·lícula que tracta sobre les principals emocions -alegria, tristesa, rebuig, ira i por-, convertint aquestes en petits personatges que interactuen amb la protagonista del relat, una nena entristida pel canvi de casa que l´ha portada de Minnesota a San Francisco. La historia és molt senzilla, però allò que la enriqueix és el flux constant que estableix amb aquestes emocions i que inevitablement obliga l´espectador a connectar amb cadascuna d´ elles. Del revés és un viatge visual fascinant que enlluernarà els infants, però que esdevé transcendent en la seva lliçó sentimental, que farà reflexionar d´allò més els adults sobre la nefasta utilització que fem els humans de les nostres emocions. Pixar torna a servir-nos una pel·lícula excepcional de l´animació i es pot esperar les millors reaccions del film, però, a més, aquest cop ha portat les seves històries a tenir una veritable utilitat social.

Del revés no competeix per cap premi, tot i que la secció oficial ha quedat eclipsada aquí pel pas de l´huracà cinematogràfic Carol, de Todd Haynes, amb les actrius Cate Blanchett i Rooney Mara. De Carol ja s´espera no només que guanyi la Palma d´Or del festival sinó directament que enfili els Oscar.

Cap ombra li fan les dues darreres aportacions en concurs, el film Louder than bombs, del cineasta noruec Joachim Trier i la pel·lícula Mon Roi, de la francesa Maïwenn, tot i que encara hi ha esperança en els nous treballs imminents de Valerie Donzelli, Apichatpong Weerasethakul i Denis Villeneuve.

Prem per veure més contingut per a tu